Hoe maak je een magnetron schoon

Het is erg belangrijk om je magnetron goed schoon te houden. Natuurlijk omdat je je eten erin bereidt en dat wel hygiënisch moet zijn, maar ook omdat je magnetron dan langer meegaat. Hier vind je stap voor stap hoe je je magnetron gemakkelijk schoonmaakt.

Hardnekkig vuil in de magnetron

Heb je te maken van hardnekkige vlekken of aangekoekte etensresten? Dan kan je het vuil het beste eerst losweken. Een makkelijke én effectieve manier is om een (magnetronbestendige) om met water en een scheut schoonmaakazijn in de magnetron te zetten. In plaats van schoonmaakazijn dan je ook citroensap gebruiken. Laat de magnetron 5 tot 10 minuten op maximaal vermogen draaien, en laat hem even afkoelen voor je verder gaat. In de tussentijd kan je een sopje klaarmaken, warm water met een beetje afwasmiddel.

Binnenkant van de magnetron schoonmaken

Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is (als je een vrijstaande magnetron hebt) en haal het draaiplateau en andere losse onderdelen uit de magnetron. Je kan ze met een doekje afnemen of in de vaatwasser doen. Poets de rest van de magnetron schoon. Als al het vuil verwijders is, kan je met een schone, vochtige doek alles af, om hem daarna te drogen met een droge doek.

Buitenkant van de magnetron schoonmaken

Stof de ventilatieopeningen van de magnetron af met een zachte borstel en neem daarna de buitenwanden, het bedieningspaneel en de deur af met een sopje en een schone doek. Vergeet niet de afsluitstrips van de magnetron mee te nemen. Als je daarmee klaar bent neem je de magnetron nog een keer af met een vochtige doek en daarna met een droge.

Probeer je magnetron iedere maand een beurt te geven. Dit kan de levensduur van je magnetron nog iets oprekken. Heb je geen hardnekkige vlekken? Dan kan je de eerste stap natuurlijk overslaan.

Andere vragen

Welke oven past in een IKEA keuken

Het kan heel goed zijn dat jij een IKEA keuken hebt. Voorheen kon je kiezen uit twee keukensystemen van de Zweedse gigant, namelijk de METOD of de FAKTUM. Daar is verandering in gebracht, je kunt vanaf heden alleen nog maar

Lees meer

Hoeveel watt moet een magnetron hebben

De wattage (watt) van een magnetron geeft aan hoe snel hij jouw eten verwarmt. Hoe hoger de wattage, hoe sneller je eten klaar is. De meeste magnetrons hebben een maximaal vermogen tussen de 900 en 1000 watt, maar het kan

Lees meer

Wat is een convectie oven

Een convectie oven is eigenlijk gewoon een andere naam voor een heteluchtoven. Deze werkt door middel van ventilatoren die ervoor zorgen dat de gehele ruimte binnen in de oven gelijkmatig verhit wordt. Hierdoor heb je dus geen last van temperatuur

Lees meer

Waar plaats je een oven

We kunnen bijna niet meer zonder een oven. Wanneer je een nieuwe gaat installeren is het belangrijk om hier even goed over na te denken. Er zijn veel verschillende type ovens, zoals een combi oven of een heteluchtoven of een mini oven. Maar het belangrijkste in de overweging betreft het model: inbouw of vrijstaand. Een vrijstaande oven is vrij voor de hand liggend, je plaatst hem dan hoogstwaarschijnlijk op het aanrecht, of een bijzettafeltje indien dat gewenst is. Het ligt er maar net aan hoe jouw keuken is ingericht en hoe je de ruimte het beste kunt benutten.

Lees meer

Wanneer moet je je oven vervangen

Een nieuwe oven aanschaffen kan best wel prijzig zijn! Maar het goede nieuws is dat je ‘m niet snel hoeft te vervangen. Ovens hebben over het algemeen een lange levensduur. Als we kijken naar moderne elektrische ovens gaan deze gemiddeld

Lees meer

Hoe maak je een magnetron schoon

Het is erg belangrijk om je magnetron goed schoon te houden. Natuurlijk omdat je je eten erin bereidt en dat wel hygiënisch moet zijn, maar ook omdat je magnetron dan langer meegaat. Hier vind je stap voor stap hoe je je magnetron gemakkelijk schoonmaakt.

Lees meer

Soorten ovens

Een belangrijk startpunt bij je zoektocht naar een nieuwe oven is het soort oven die je zoekt. Maak een keuze en vind de beste oven voor jou.

Soorten magnetrons

Een belangrijk startpunt bij je zoektocht naar een nieuwe magnetron is het soort magnetron die je zoekt. Vind de beste magnetron voor jou.

Soorten combi's

Vind de juiste combi voor jou. Maak een keuze tussen een combi oven en een combi magnetron. Bekijk de verschillen tussen de twee op deze pagina.