Beste magnetron merken

In dit artikel zullen we een overzicht geven van de beste magnetron merken die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. We hebben de merken beoordelen op basis van kwaliteit, prestaties, functies en prijs.
Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • In dit onderzoek hebben we verschillende combi magnetrons vergeleken.
  • De meeste magnetron merken beschikken ongeveer over dezelfde functies.
  • De merken verschillen het meest op het gebied van prijs en uiterlijk

Welk merk magnetron is de beste

Het is een van de handigste uitvindingen in de keuken van de afgelopen tijd als je weinig tijd en zin hebt om je maaltijd te bereiden; de magnetron. Over de jaren heen zijn de apparaten al flink verbeterd en geoptimaliseerd om snel en goed te kunnen gebruiken. Maar hoe weet je nou of je een goede aankoop doet en waar je bij de aankoop goed op moet letten om een mislukking te voorkomen? In dit artikel gaan we je hierbij helpen door alle magnetron merken op een rijtje te zetten met elk hun eigen kenmerken en functies. Zo krijg je een beter inzicht in wat de magnetronmarkt allemaal te bieden heeft. Tot slot gaan we bekijken hoe magnetrons getest worden om zo te bepalen wat een magnetron goed maakt en weet jij meer over hoe magnetrons precies werken.

Om te beginnen zijn er natuurlijk verschillende soorten magnetrons, zo heb je bijvoorbeeld combimagnetrons die ook als oven functioneren. Voor onze vergelijking hebben we alleen de combimagnetrons bekeken om het gemakkelijk te houden, en ook gelijk functioneel. Een oven en magnetron in een scheelt ruimte en daarnaast hoef je maar een apparaat aan te schaffen.

In de tabel hieronder hebben we de beste magnetron merken samengevat met hun eigen functies en kenmerken. Hiervoor zijn vergelijkbare modellen van verschillende merken gebruikt. Onder de tabel hebben we alles nog even op een rijtje gezet en verdere toelichting gegeven.

SharpBoschInventumWhirlpoolSamsungSiemens
Prijsklasse€150 – 450€500 – 900€150 – 900€250 – 550€250 – 700€350 – 550
PluspuntenGelijkmatigInhoudInhoudInhoudOntdooifunctieBereiding
MinpuntenGrootDeur horizontaalDeur openenBakplaatVermogenInhoud

Een opvallende samenvatting van de tabel is dat de meeste magnetrons ongeveer over dezelfde functies beschikken; automatische bereiding, grote inhoud, en inverter technologie waardoor gerechten gelijkmatiger opwarmen. Het grote verschil is eerder prijs of het uiterlijk van het apparaat.

Hierbij moet je natuurlijk ook letten op dat een Bosch waarschijnlijk kwalitatief beter is dan bijvoorbeeld een Inventum. Het oogt wilt uiteraard ook wat, want een mooie zwarte magnetron staat altijd goed in de kijken. Het beste magnetron merk is dus lastig te bepalen, en dit zal meer een persoonlijke keuze zijn.

Beste magnetron merken getest

Na de beste magnetron merken bekeken te hebben, is het natuurlijk ook zaak om te onderzoeken hoe magnetrons getest worden en dus hoe sommige apparaten zo hoog worden aangeschreven. De Consumentenbond voert onafhankelijk onderzoek uit om consumenten te helpen met het maken van product keuzes. Magnetrons worden op een aantal aspecten beoordeeld en dit bepaald uiteindelijk de kwaliteit van het apparaat.

Ten eerste word natuurlijk de opwarmfunctie van de magnetron getest. Hoe snel warmt het apparaat een maaltijd uit de koelkast gelijkmatig op? De verschillen zijn hierbij soms zo groot dat veel magnetrons een onvoldoende kregen op dit onderdeel.

Daarnaast word ook het maximale vermogen van de magnetron getest met babyflesjes, er word 30 seconden gedraaid op het hoogste niveau en dan gemeten hoe warm de flesjes zijn geworden.

Tot slot is het ook van belang dat een magnetron gebruikersvriendelijk is. Hiermee word bedoeld of de deur gemakkelijk opengaat, of je eten makkelijk erin kunt schuiven, maar ook bijvoorbeeld de gebruikshandleiding. Ook is het van belang dat je de magnetron eenvoudig kunt schoonmaken, omdat dit helaas toch ook af en toe eens moet. Misschien ook niet onbelangrijk is of het display goed te bedienen is en of de magnetron niet teveel herrie maakt, wat ook erg vervelend kan zijn.