Oven-magnetron.nl

Vrijstaande magnetron

Een vrijstaande magnetron is vrij verplaatsbaar en kun je overal neer zetten. Ben je op zoek naar een nieuwe vrijstaande magnetron? Kijk dan niet verder! Hieronder hebben we de beste vrijstaande magnetrons van 2024 opgesomd!

Beste vrijstaande magnetron van 2024

1

Samsung MC28H5015AK

2

Samsung MC32K7055CK/EN

3

Samsung MC28H5015AW Wit

4

Sharp R-971 INW

5

Sharp R-971 STW

Laatste update: 14 juni 2024

Beste vrijstaande magnetron van 2024

1

Samsung MC28H5015AK

2

Samsung MC32K7055CK/EN

3

Samsung MC28H5015AW Wit

4

Sharp R-971 INW

5

Sharp R-971 STW

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een vrijstaande magnetron kun je overal plaatsen.
  • Vrijstaande magnetrons zijn meestal goedkoper dan inbouw magnetrons.
  • Let op: wattage, functies, inhoud en kosten.
  • De beste vrijstaande magnetron is de Samsung MC28H5015AK

Wat is een vrijstaande magnetron

Een vrijstaande magnetron is in tegenstelling tot een inbouw magnetron een magnetron die vrij verplaatsbaar is en enkel maar een stopcontact nodig heeft om werkzaam te zijn. Het maakt dan ook niet uit of dit nu in een keuken, schuur, werkkamer of garage is, je hoeft hem enkel maar op een stabiele ondergrond neer te zetten, de stekker in het stopcontact te steken en de magnetron is klaar voor de start. Sinds de uitvinding van de magnetron is de technologie die erachter schuilgaat in principe onveranderd maar zijn de uitvoeringen en functionaliteiten enorm vooruitgegaan en divers geworden.

Daarom zijn vrijstaande magnetrons nu verkrijgbaar in een tal van verschillende uitvoeringen die verschillen in bijvoorbeeld materiaal (plastic en metaal) maar ook in grootte, vermogen en beschikbare programma’s. In plaats van enkel gerechten opwarmen is het dus ook mogelijk om bijvoorbeeld te ontdooien en zelfs gerechten te stomen of rijst te bereiden. Met hulpstukken is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een eitje te koken in de magnetron! We zijn in korte tijd dus enorm gek geworden op de magnetron. Dit vooral dankzij de veelzijdigheid, de relatief lage prijs en het gemak waarmee ze worden bediend.

De beste vrijstaande magnetron van 2024

Zoals hierboven al aangehaald zijn er inmiddels veel verschillende vrijstaande magnetrons op de markt beschikbaar. Handig, omdat je zo precies het model kan vinden wat precies binnen jouw wensen en budget past. Maar daardoor kan het wel lastiger zijn om hét model te vinden wat precies aan jouw wensen voldoet. Daarom hebben we voor jou een overzicht gemaakt van de beste vrijstaande magnetrons die er in 2024 te vinden zijn. We beoordelen de vrijstaande magnetrons op basis van grootte, prijs/kwaliteitverhouding, wattage en het aantal verschillende programma’s.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Samsung MC28H5015AK is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zwart en Samsung MC28H5015AK heeft een netto inhoud van: 28 l. Deze combimagnetron is 31 cm hoog, 51,7 cm breed en 31 cm hoog.

Maak eenvoudig heerlijke gerechten met de Samsung MC28H5015AK. De combimagnetron is met zijn 35 kookprogramma's een grote hulp in de keuken. Kies met een druk op de knop een programma en de magnetron doet de rest van het werk. Je geeft gerechten een knapperig korstje door de grillfunctie in te schakelen. En met de ovenfunctie warm je maaltijden op traditionele wijze op. Het draaiplateau is uit te schakelen. Dat is handig als je maaltijden in borden of schalen met een afwijkende vorm wilt opwarmen. De keramische binnenzijde van de Samsung MC28H5015AK is daarnaast bijzonder krasbestendig en met een enkele veeg schoon te maken.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Samsung MC32K7055CK/EN is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zwart en Samsung MC32K7055CK/EN heeft een netto inhoud van: 32 l. Deze combimagnetron is 30,9 cm hoog, 52,3 cm breed en 30,9 cm hoog.

De veelzijdige Samsung MC32K7055CK/EN beschikt over de Slim Fry functie waarmee je met één theelepel olie een frietje of krokante snacks bereidt. De HotBlast functie combineert de magnetron- met de heteluchtfunctie en zorgt ervoor dat gerechten een extra warme luchtstroom vanaf boven toegediend krijgen. Dat bespaart jou tijd in de keuken. Naast Slim Fry en HotBlast heeft de combi magnetron 49 automatische programma's; jij geeft aan wat je wilt bereiden, waarna de magnetron automatisch de juiste functie kiest. Voor het bereiden van een gezonde maaltijd kies je de Healthy Cooking stand en zelfs voor het maken van yoghurt of deeg is er een speciale stand. Zo zet je dus elke dag in een mum van tijd een gevarieerde maaltijd op tafel.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Volwaardige stoomfunctie
Weinig inhoud
De Whirlpool MCP 349/1 BL is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zwart en Whirlpool MCP 349/1 BL heeft een netto inhoud van: 25 l. Deze combimagnetron is 30,1 cm hoog, 52 cm breed en 30,1 cm hoog.

Behalve opwarmen en bakken kun je met de Whirlpool MCP 349/1 BL ook nog op een gezonde manier frituren. Met de CrispFry functie maak je krokante ovenfrietjes of gepaneerde vis klaar zonder olie door de heteluchtfunctie te gebruiken samen met de grill. Het draaiplateau van de magnetron is uit te schakelen zodat er ook vierkante en rechthoekige schalen in passen. De combi magnetron is 25 liter groot en heeft een vermogen van 800 watt. Hiermee is hij geschikt om een groot bord met eten op te warmen. Ben je vergeten je eten op tijd uit de vriezer te halen? Gebruik de ontdooifunctie en je eten is binnen enkele minuten op kamertemperatuur en klaar om te bakken of koken.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Samsung MC28H5015AW Wit is een vrijstaand combimagnetron. Hij is wit en Samsung MC28H5015AW Wit heeft een netto inhoud van: 28 l. Deze combimagnetron is 31 cm hoog, 51,7 cm breed en 31 cm hoog.

Maak eenvoudig heerlijke gerechten met de Samsung MC28H5015AW in de kleur wit. De combimagnetron is met zijn 35 kookprogramma's een grote hulp in de keuken. Kies met een druk op de knop een programma en de magnetron doet de rest van het werk. Je geeft gerechten een knapperig korstje door de grillfunctie in te schakelen. En met de ovenfunctie warm je maaltijden op traditionele wijze op. Het draaiplateau is uit te schakelen, handig als je maaltijden in borden of schalen met een afwijkende vorm wilt opwarmen. De keramische binnenzijde is daarnaast bijzonder krasbestendig en met een enkele veeg schoon te maken.
Voordelen Nadelen
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Sharp R-971 INW is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zilver en Sharp R-971 INW heeft een netto inhoud van: 40 l. Deze combimagnetron is 36,8 cm hoog, 55 cm breed en 36,8 cm hoog.

Met de Sharp R-971 INW combimagnetron zijn jouw restjes nooit koud vanbinnen en verbrand aan de rand. Dankzij inverter technologie warmt je gerecht gelijkmatig op door met constante microgolven te verwarmen in plaats van met tijdelijk veel en dan minder. Ook warmt je eten sneller op en verliest het minder vocht. Wanneer je zeker wil zijn van een malse, niet uitgedroogde maaltijd selecteer je sensorkoken. Sensoren meten tijdens het opwarmen de vochtigheid en passen de instellingen hierop aan. De magnetron is met een inhoud van 40 liter zeer ruim. Er past een grote ovenschaal lasagne in. Omdat hij meerdere inschuifhoogtes heeft, bak je ook op meerdere niveaus tegelijk. Bak naast je lasagne wat afbakbroden af, voor een volledige maaltijd.

Vrijstaande magnetron kopen: waar let je op

Wanneer je op zoek bent naar een vrijstaande magnetron dan is het belangrijk om een aantal eigenschappen van magnetrons mee te nemen in je beoordeling. Uiteindelijk is het namelijk niet enkel de bedoeling dat je vele jaren gebruik maakt van je nieuwe aankoop maar dit ook met veel plezier doet. Wanneer je de volgende punten in gedachten houdt kan je er zeker van zijn dat je geen kat in de zak koopt!

Wattage

Eén van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een vrijstaande magnetron is het vermogen dat de magnetron biedt. Dit vermogen wordt uitgedrukt in watt. De meeste magnetrons hebben een vermogen dat tussen de 700 en de 900 watt ligt. Dit is normaliter meer dan voldoende voor het opwarmen van een maaltijd. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een magnetron met een kleiner wattage te kiezen maar dan moet je er zeker rekening mee houden dat de opwarmtijd flink kan oplopen. Ook zijn er speciale magnetrons met een vermogen dat boven de 1000 watt ligt. Hiermee kan je extreem snel je gerechten of soep opwarmen. In vergelijking met een magnetron van 700 watt is de tijdwinst al snel één tot twee minuten.

Functies

Zo goed als alle vrijstaande magnetrons beschikken over een veelvoud aan functies. Je hebt natuurlijk de gebruikelijke opwarmstanden en vaak ook een ontdooistand. Maar hedendaags is er nog veel meer mogelijk. Zo heb je nu ook magnetrons met een speciale stoomfunctie. Het is ook altijd handig om een snelstartfunctie te hebben met een knop om automatisch 30 seconde bereidingstijd toe te voegen. De duurdere modellen beschikken zelfs over sensoren die de temperatuur van het product meten waardoor je exact weet wanneer het eten klaar is en je dus niet met een half opgewarmde hap zit.

Inhoud

De inhoud van een magnetron wordt in liters uitgedrukt. Als eenpersoonshuishouden of wanneer een magnetron enkel voor kleine zaken wordt gebruikt, dan volstaat een magnetron met een inhoud tot 25 liter. Een gezin zou voldoende moeten hebben aan een vrijstaande magnetron met een inhoud tot 35 liter. En de echte grootverbruikers? Die zitten daar best nog iets boven.

Kosten

In vergelijking met normale ovens zijn magnetrons vrij goedkoop. Ondanks dat zijn er nog steeds veel verschillende prijsklassen. Natuurlijk bepalen het aantal programma’s, de grootte en kracht van de magnetron een groot deel van de prijs. Maar ook het merk is van grote invloed op de prijs, net als waar je de magnetron koopt. Online is bijvoorbeeld vaak goedkoper dan in de winkel. Bepaal voor jezelf of een magnetron met een dure naam ook wel daadwerkelijk de moeite waard is.

Voordelen vrijstaande magnetron

De naam zegt het al, het grootste voordeel van de vrijstaande magnetron is dat deze vrijstaand is en daardoor bijzonder gemakkelijk te installeren maar ook te verplaatsen is. Zo kan je hem met groot gemak meenemen naar de locatie waar jij hem nodig hebt. Buiten dat is de magnetron bijvoorbeeld ook gemakkelijk op te bergen. Dit is vooral handig voor mensen die maar sporadisch gebruik maken van de magnetron en dus liever niet hebben dat deze onnodig veel ruimte inneemt op bijvoorbeeld het keukenblad.

Verder geniet je bij de vrijstaande magnetron van alle voordelen die ook de veel duurdere inbouwmagnetrons je bieden. Vlug wat popcorn maken voor bij de film, wat kliekjes van gisteren opwarmen of snel wat brood of vlees ontdooien, het gaat allemaal even gemakkelijk en even snel. Ook een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is een fluitje van een cent.