Vind de beste combimagnetron

Prijsvergelijking en prijsinformatie van de beste combi magnetrons van 2021.

hero beste magnetron mobiel

Nieuwe combi magnetron kopen

Een combi magnetron is beter in het opwarmen, dan het bakken van eten.

Het aantal combimagnetrons dat op het moment verkrijgbaar zijn lijkt oneindig. En er zijn er geen twee hetzelfde. Waarschijnlijk weet je al ongeveer wat je zoekt, en is het fijner om wat gerichter te werk te gaan.

Om die reden hebben we de verschillende combimagnetrons onderverdeeld in de onderstaande categorieën. Selecteer wat voor jou van toepassing is om de beste combimagnetrons binnen die categorie te vinden.

Inbouw combimagnetron

Deze combimagnetrons worden in één van jouw keukenkastjes geplaatst en vormen zo een geheel met de rest van je keuken. Hiermee bespaar je ruimte en ga je voor een nette look.

Vrijstaande combimagnetron

Vrijstaande combimagnetrons zijn vrij te verplaatsen, hierdoor zet je hem naar waar je wilt en kan je hem eventueel opbergen, verplaatsen of meenemen als je dat zou willen.

Goedkope combimagnetron

Dit zijn dé combimagnetrons voor iedereen die vastzit aan een budget. Voordelig én kwalitatief zijn bieden deze combimagnetrons je veel extra mogelijkheden tijdens het koken.

Beste combimagnetron van 2021

Er zijn oneindig veel combimagnetrons verkrijgbaar. Je kan door de bomen het bos niet meer zien! Als jij op zoek bent naar de beste combimagnetron van 2021, ben je hier aan het juiste adres. We hebben een tal aan combimagnetrons getest om te bepalen wat de beste combimagnetrons zijn die nu verkrijgbaar zijn. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de grootte, functies, bouw- en bereidingskwaliteit, maximale temperatuur en de prijs-kwaliteitverhouding.

De bevindingen uit ons onderzoek hebben we daarna uitgebreid vergeleken met recensies van deze combimagnetrons, om een zo eerlijk mogelijk oordeel te vestigen. Zo zijn we uitgekomen op de onderstaande selectie met de beste combimagnetrons van 2021. We hopen dat er iets tussen zit dat aansluit of jouw wensen en behoeften!

Zanussi ZOB21601XK

Combi magnetron kopen: waar let je op

Omdat er zoveel verschillende combimagnetrons zijn, kan het lastig zijn om de knoop door te hakken als je een nieuwe nodig hebt. Wil jij er zeker van zijn dat je een goede combimagnetron koopt, die aansluit bij jouw wensen en behoeften? Neem dan een kijkje naar de onderstaande checklist. Na deze door te nemen weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe combimagnetron.

Bij het zoeken van een nieuwe magnetron is de eerste vraag die je jezelf moet stellen “waar ga ik hem plaatsen?” Heb je een nis waar je nieuwe inbouwmagnetron in wordt gebouwd? Oriënteer je dan op inbouw combimagnetrons. Heb je geen nis en ben je van plan je combimagnetron op je koelkast of aanrecht te plaatsen? Dan kan je beter kijken naar vrijstaande combimagnetrons. Deze zijn vrij te verplaatsen.

Ovenfuncties

Al die verschillende combimagnetrons, hebben ook allemaal verschillende functies. Welke functies denk jij te gaan gebruiken? En welke ook absoluut niet? Voor je een nieuwe combimagnetron aanschaft doe je er goed aan om na te denken over wat de mogelijkheden zijn, en welke je denkt te gaan gebruiken. Wat betreft functies van een combimagnetron kan je denken aan bovenwarmte, onderwarmte, boven- en- onderwarmte, grill, hetelucht, crispfunctie, pizzastand, hotblast en stoom.

Maximale oventemperatuur

Afhankelijk van de soort gerechten die je wilt bereiden met je combimagnetron, kan de maximale oventemperatuur een grote rol spelen. Voor de meeste gerechten is 180 of 200 graden voldoende, maar andere gerechten of ingrediënten kun je beter op 230 of zelfs 260 afbakken. Ben je van de simpele baksels? Dan is een maximale oventemperatuur van 200 graden genoeg. Maar ben je een iets avontuurlijkere koker? Kies dan voor een combimagnetron met een hogere maximale oventemperatuur.

Grootte

Als je weet waar je je nieuwe combimagnetron gaat plaatsen, is de grootte van groot belang. Je wil natuurlijk niet dat je nieuwe combimagnetron niet in de nis van je keuken past, of niet voldoende ruimte heeft op je koelkast of aanrecht. Meet daarom de breedte, diepte en hoogte van de beoogde plek nauwkeurig op. Houd er bij vrijstaande combimagnetrons ook rekening mee dat je waarschijnlijk vrije ruimte moet hebben naast, achter en boven het apparaat, zodat de warmte weg kan zonder je je meubels, muren of plafond beschadigt. In de gebruiksaanwijzing van je combimagnetron vind je mee informatie over hoeveel vrije ruimte het apparaat nodig heeft.

Inhoud

Gemiddeld genomen zijn combimagnetrons niet zo groot. Maar er zijn wel verschillende maten. Afhankelijk van de grootte van je huishouden en de soort gerechten die je wilt maken, kan je inhoud van je combimagnetron een grote rol spelen in jouw beslissingsproces. De inhoud van combimagnetrons wordt aangegeven in liters en ze komen in 3 maten: klein (minder dan 25 liter), normaal, (25 tot 40 liter) en groot (40 liter of meer).

Voordelen combi magnetron

Wij kunnen door blijven gaan over de voordelen van een combimagnetron. Wat een aanvulling op je keuken is dat! Om een duidelijk overzicht te geven waarom wij denken dat jij een combimagnetron aan moet schaffen, hebben de hieronder de voordelen op een rijtje gezet.

 1. Veel mogelijkheden: met een combimagnetron krijg je in één klap veel meer mogelijkheden tijdens het koken. Je kan er kliekjes en magnetronmaaltijden mee opwarmen, simpele baksels (zoals afbakpizza’s en koekjes) mee bereiden, maar je kunt er ook mee grillen en met sommige zelfs stomen.
 2. Compact: combimagnetrons zijn relatief klein van stuk, waardoor je er gemakkelijk een plekje voor vindt en hem verplaatst als dat nodig is. Het broertje, de combi-oven, geeft veel dezelfde functies, maar is vaak een slag groter.
 3. Relatief goedkoop: als je vastzit aan een budget, is een combimagnetron ideaal. Ook weer in vergelijking met de combi-oven is dit vaak een voordeligere keuze. Maar natuurlijk al helemaal wanneer je het vergelijkt met de aanschaf van een oven én een magnetron.
 4. Draaiplateau: zo’n beetje alle combimagnetrons beschikken over een draaiplateau dat zowel gebruikt wordt bij de magnetronfunctie als de ovenfunctie. Met behulp van het draaiplateau worden jouw gerechten en ingrediënten gelijkmatig(er) verwarmt.
 5. Keuze uit inbouw en vrijstaand: combimagnetrons zijn verkrijgbaar in inbouwmodellen maar ook vrijstaand. Op die manier is er voor iedere keuken een passende combimagnetron

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een magnetron schoon

Het is erg belangrijk om je magnetron goed schoon te houden. Natuurlijk omdat je je eten erin bereidt en dat wel hygiënisch moet zijn, maar ook omdat je magnetron dan langer meegaat. Hier vind je stap voor stap hoe je je magnetron gemakkelijk schoonmaakt.

Lees meer

Hoeveel watt moet een magnetron hebben

De wattage (watt) van een magnetron geeft aan hoe snel hij jouw eten verwarmt. Hoe hoger de wattage, hoe sneller je eten klaar is. De meeste magnetrons hebben een maximaal vermogen tussen de 900 en 1000 watt, maar het kan

Lees meer

Welk materiaal kan wel in de magnetron

Een magnetron is altijd handig om in huis te hebben, je gebruikt hem voor van alles en nog wat. In principe kunnen de meeste spullen wel in de magnetron. Maar wees je er wel van bewust dat je niet álles in de magnetron kan doen. Het kan zelfs heel gevaarlijk zijn. Hier vind je een lijst met materialen en eten die je nooit in de magnetron mag doen.

Lees meer

Kun je een magnetron ophangen

Waar je je nieuwe keukenapparaat plaatst, is voor veel mensen een groot dilemma. Je kan het niet altijd kwijt bovenop de koelkast en op het aanrecht neemt hij veel plek in beslag. Daardoor is het voor velen een uitkomst om

Lees meer

Hoe werkt een magnetron

In tegenstelling tot ovens, gebruiken magnetrons geen warmtestraling om iets te verhitten of koken. Een magnetron verwekt hitte door middel van microgolven, daarom worden magnetrons ook wel microgolfovens genoemd. Een microgolf is een elektromagnetische straling, de ook wel gebruikt worden

Lees meer

Hoe werkt een combi magnetron

Hoe is combimagnetron werkt, is afhankelijk van de functie die je op dat moment gebruikt. Als je de oven-functie gebruikt, verwart de oven door middel van warmte-elementen, die zich in een combimagnetron bovenin bevinden. Deze worden heet en bakken, braden of grillen jouw gerecht of ingrediënt. Als je de magnetronfunctie van je combimagnetron gebruikt, wordt je gerecht verhit door middel van microgolven, daarom worden magnetrons ook wel microgolfovens genoemd.

Een microgolf is een elektromagnetische straling, de ook wel gebruikt worden door televisies, GPS-systemen en mobiele telefoons. In magnetrons wordt een hogere concentratie microgolven gebruikt. Hierdoor komen moleculen in beweging, en dat veroorzaakte warmte. Met deze warmte kan je heel goed maaltijden ontdooien, opwarmen en zelfs garen.

Het assortiment combi magnetrons

SMEG SF4390VCX1 + SMEG CMS4303X

SMEG SF4390VCX1 + SMEG CMS43...

3.538,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 L waterreservoir | Instelbare koffiesterkte
Whirlpool W7 MS450

Whirlpool W7 MS450

949,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Met hetelucht- en stoomfunctie | Handmatig reinigen
Whirlpool AKZ9 6270 IX

Whirlpool AKZ9 6270 IX

589,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Bosch CBG675BS3 + Bosch CTL636ES6

Bosch CBG675BS3 + Bosch CTL6...

2.324,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 liter waterreservoir | Geïntegreerd melkreservoir
Bosch CMG676BS1 + Bosch CTL636ES6

Bosch CMG676BS1 + Bosch CTL6...

2.668,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 liter waterreservoir | Geïntegreerd melkreservoir
Bosch HRA558BS1

Bosch HRA558BS1

1.099,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht-, stoom-, grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
AEG BES33101ZM

AEG BES33101ZM

449,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
Siemens HB513ABR1

Siemens HB513ABR1

449,00
Inbouw oven, 59.5 cm hoog | Met hetelucht en grillfunctie | Handmatig reinigen
Siemens CD634GAS0

Siemens CD634GAS0

929,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Met stoomfunctie | Handmatig reinigen
Siemens HS636GDS2

Siemens HS636GDS2

1.259,00
Inbouw oven, 59.5 cm hoog | Met hetelucht-, stoom-, grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
SMEG SF4390VCX1

SMEG SF4390VCX1

1.499,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Met hetelucht-, stoom- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
SMEG SF6390XE

SMEG SF6390XE

799,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA MO670TI (60cm) + ETNA OM670Ti (60cm)

ETNA MO670TI (60cm) + ETNA O...

1.128,00
Inbouw combi oven (60 cm) | Inbouw solo oven (60 cm) | Met turbo hetelucht
Bosch HMG636BS1 (60cm) + Bosch HBG675BS1 (60cm)

Bosch HMG636BS1 (60cm) + Bos...

1.843,00
Inbouw combi oven (60 cm) | Inbouw solo oven (60 cm) | Met katalytische en pyrolytische reiniging
Siemens CM676G0S6 (45cm) + Siemens HM636GNS1 (60cm)

Siemens CM676G0S6 (45cm) + S...

2.163,00
Inbouw oven, 45 cm en 60 hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Pyrolyse en katalyse reiniging
Bosch CMG636BS2 (45cm) + Bosch HMG636BS1 (60cm)

Bosch CMG636BS2 (45cm) + Bos...

2.102,00
Inbouw ovens, 45 en 60 cm hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
ETNA MO670Ti

ETNA MO670Ti

739,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA OM670Ti

ETNA OM670Ti

449,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA OM871ZT

ETNA OM871ZT

349,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Hydrolyse: gedeeltelijk zelfreinigend
ETNA OM270ZT

ETNA OM270ZT

304,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
AEG BEE435060B

AEG BEE435060B

516,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
Inventum OVCB60S

Inventum OVCB60S

179,00
Vrijstaande oven | 60 liter inhoud | Hetelucht en boven-/onderwarmte | Grill | Maximale temperatuur van 220°C | Draaispit | Binnenverlichting
Miele H 2265-1 B

Miele H 2265-1 B

679,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Miele H 2760 BP

Miele H 2760 BP

999,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Bosch HBA534BS0

Bosch HBA534BS0

419,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Bosch CBG675BS3

Bosch CBG675BS3

895,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Steba KB41ECO

Steba KB41ECO

179,00
Vrijstaande oven | 38 liter inhoud | Hetelucht en boven-/onderwarmte + grill | Maximale temperatuur van 230 °C
Inventum OVCB60

Inventum OVCB60

149,00
Vrijstaande oven | 60 liter inhoud | Hetelucht / Boven- en onderwarmte | Grill | Maximale temperatuur van 220 °C | Draaispit | Binnenverlichting

Waar let je op bij het kopen van een oven

Er zijn ongelofelijk veel verschillende ovens om uit te kiezen. En dat is omdat iedereen behoefte heeft aan iets anders. Ben je bang dat je iets over het hoofd ziet bij de aanschaf van een nieuwe oven? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande checklist. Dan weet je precies waar je op moet letten tijdens jouw zoektocht.
Allereerst moet je je afvragen waar je je oven gaat plaatsen. Heb je hiervoor een vrije nis in de keuken? Dan moet je je richten op inbouwovens. Heb je geen nis en wil je je oven vrij plaatsen? Dan ga je kijken naar vrijstaande ovens. Staat dit nog niet vast voor jou, bijvoorbeeld omdat je je keuken gaat verbouwen? Dan raden wij je aan te gaan voor een inbouwoven. Dit staat vaak heel strak en vormt een geheel met de rest van je keuken. Daar tegenover kan de vrijheid van het hebben van een vrijstaande oven ook heel fijn zijn. Je kan hem namelijk gewoon verplaatsen als je wilt.
Afhankelijk van waar je je oven wilt plaatsen is de maat van je oven van groot belang. Meet dus van te voren op hoeveel plek je hebt. Als je dat in kaart hebt gebracht kan je je ook afvragen waar je behoefte aan hebt. Als je alleen of met z’n tweetjes woont, of simpelweg niet zo’n held bent in de keuken, zal je waarschijnlijk niet zo’n grote oven nodig hebben. Maar als je een groot gezin hebt en je je wél graag uitslooft in de keuken, past een grote oven waarschijnlijk beter bij jou.

Over het algemeen spreken we van een grote oven bij een inhoud van 70 liter of meer, een normale oven heeft een inhoud van 50 tot 70 liter en een kleine oven 25 tot 50 liter. Ook zijn er extra kleine ovens verkrijgbaar. Die hebben een inhoud van max 25 liter, wat erg handig kan zijn op bijvoorbeeld een studentenkamer of op kantoor.

Alle verschillende mogelijkheden die een oven biedt, geeft voor veel mensen die doorslag bij het kopen van een nieuwe oven. Het is natuurlijk fijn om één apparaat in huis te halen, die veel verschillende mogelijkheden biedt. Maar ga je al die ovenfuncties ook wel echt gebruiken? Vraag jezelf af welke functies je in je huidige oven wel of niet gebruikt en welke opties je mist. Denk aan grill, hetelucht, de hoogte van de maximale temperatuur, maar ook een stoom- of magnetronfunctie. Probeer op basis daarvan in kaart te brengen welke functies je écht nodig hebt.

De bouwkwaliteit van een oven worden aangegeven in 3 klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Maar wat bepaalt de bouwkwaliteit van een oven? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten.

Het reinigingssysteem
Dit zorgt ervoor dat je oven schoon blijft en er geen etensresten in de oven blijven zitten.

Uitneembare ovendeur
Als de ovendeur uitneembaar is, kan je hem beter schoonmaken.

Soft-closingdeur
Dit systeem zorgt ervoor dat de deur altijd zachtjes sluit, daardoor is je kans op schade minder groot.

Type verlichting
Een ledlamp gaat de gehele levensduur van de oven mee, terwijl je een halogeen- of gloeilamp waarschijnlijk tussendoor moet vervangen.

Temperatuur ovendeur bij 180 graden
Dit zegt iets over de isolatie van de oven. Als de oven niet goed geïsoleerd is, is de kans groter dan je je brandt aan de ovendeur.

Materiaal binnenzijde
Vuil hecht zich sneller aan roestvrijstaal (rvs) dan aan emaille.

Type temperatuurregeling
Een oven met elektronische bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is dan een oven met mechanische bediening.

De bereidingskwaliteit van een oven wordt bepaald door negen verschillende specificaties. De score van een oven op deze vlakken bepaalt of de oven een bereidingskwaliteit van topklasse, middenklasse of basisklasse heeft. Als een oven voldoet aan 70% van de onderstaande specificaties, valt hij onder topklasse.

 • Aantal automatische programma’s. Meerdere programma’s verzorgen een preciezere bereiding.
 • Type ovenfuncties. Ovens met extra magnetron- of stoomfunctie geeft meer bereidingsmogelijkheden.
 • Als je je eten stoomt, behoudt je meer kleur, smaak en vitamines.
 • Minimale temperatuur. Een lage minimale temperatuur geeft je de mogelijkheid om je eten langzaam te garen.
 • Maximale temperatuur. Voor sommige gerechten heb je een hoge temperatuur nodig, denk hierbij aan zelfgemaakte pizza’s.
 • Snel voorverwarmen. Hoe lang duurt het voor de oven de juiste temperatuur heeft bereikt?
 • Type hetelucht. Turbo hetelucht is beter geschikt voor het bereiden op meerdere inschuifhoogtes tegelijk.
 • Temperatuurregeling oven. Een bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is.