Oven-magnetron.nl

Mini magnetron

Een mini magnetron heeft een maximale inhoud van 25 liter. Zo heb je het gemak van een magnetron, maar neemt hij in je keuken niet veel ruimte in beslag. Bekijk hieronder de beste mini magnetrons van 2024!

Beste mini magnetron van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 24 juli 2024

Beste mini magnetron van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 24 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Mini magnetrons hebben een inhoud tot 25 liter.
  • Mini magnetrons zijn ideaal voor als je weinig ruimte hebt.
  • Let op: wattage, functies, inhoud en kosten.
  • De beste mini magnetron is de Inventum MN207S

Wat is een mini magnetron

Een mini magnetron is exact wat je bij de naam verwacht. Gewoon een magnetron voorzien van alle functies maar dan in een klein formaat. In specifieke situaties kan een mini magnetron dus een bijzonder nuttig apparaat blijken te zijn. Als je weinig ruimte in je keuken hebt bijvoorbeeld past een mini magnetron prima in een kast in plaats van dat je continu met een groot en log apparaat op het aanrecht zit of deze steeds weer moet verplaatsen. Ook kunnen de kleinste magnetrons die op de markt beschikbaar zijn een troef in je handen zijn wanneer je in een kantoor, tijdelijke woonruimte of op bijvoorbeeld kamers zit. Wie weinig ruimte heeft, doet zichzelf dus een groot plezier met een mini magnetron.

Een mini magnetron kan ook een reispartner zijn en in vergelijking met alle conventionele manieren van koken kan je secuur en gericht te werk gaan met alle voor geïnstalleerde programma’s. Zo hoef je dus nooit meer te twijfelen of je eten nu wel of niet gaar is. En dat allemaal met één simpele druk op een knop. Koken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Tegenwoordig is ook de mini magnetron flink in opkomst en in dit artikel leggen we je graag wat meer uit over dit kleine apparaat dat toch grote mogelijkheden én prestaties heeft.

De beste mini magnetron van 2024

Alhoewel mini magnetrons nog niet erg lang bestaan is de keuze inmiddels toch al ruim. Omdat alle technologie van een normale magnetron in een zo’n compact mogelijk formaat gestopt moet worden, is het daarom erg belangrijk om te weten welke mini magnetron je koopt. Je hebt natuurlijk niets aan een mini magnetron die de belangrijkste functies mist of waarbij het tijden duurt voor het eten klaar is. Daarom hebben we voor jou de beste mini magnetrons op een rij gezet zodat je zeker bent dat mini ook maximaal presteert!

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN207S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN207S is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo kan het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SZ is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN205SZ heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SZ is een kleine, eenvoudig te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN207SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 26 cm hoog, 44 cm breed en 26 cm hoog.

De Inventum MN207SB is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo gaat het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN205SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SB is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is wit en Inventum MN205S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205S is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.

Mini magnetron kopen: waar let je op

Omdat er bij mini magnetrons veel magnetron in weinig ruimte gestopt moet worden zijn er een aantal punten waar je op wil letten wanneer je er ook écht zeker van wil zijn dat je een goede aankoop hebt gedaan. Houd de onderstaande vier zaken in gedachte en de kans dat je een miskoop doet is zo goed als uitgesloten.

Wattage

Een ander belangrijk punt van de mini magnetrons is de sterkte van de magnetrons. Om een kleiner formaat aan te kunnen houden is de interne magnetron (het onderdeel dat de microgolven maakt) vaak iets minder sterk dan bij grote modellen. Alsnog zijn er genoeg te vinden die een vermogen van 700 watt leveren en het valt dan ook aan te raden om enkel voor dit, of hoogstens een 500 watt model te gaan.

Functies

Wie van alle mogelijkheden die de mini magnetron kan bieden wil genieten moet in het oog houden dat een paar programma’s en functies aanwezig zijn. Denk aan de automatische bijtelknop maar bijvoorbeeld ook speciale standen om te stomen, ontdooien of bijvoorbeeld groenten of aardappelen te bereiden.

Inhoud

Als je een mini magnetron koopt hoef je met één ding geen rekening te houden en dat is dat je een zee aan ruimte gaat krijgen. Wanneer je dus iets anders dan een incidentele zak popcorn wil maken dan let je er best op dat de inhoud van je mini magnetron zo groot mogelijk is.

Kosten

Ondanks, of juist omdat een mini magnetron een stuk kleiner is dan de gemiddelde vrijstaande magnetron komt er veel specialistische techniek bij kijken. Hierdoor zijn ze niet goedkoper dan grotere magnetrons. Denk dus niet dat door het formaat een goedkope mini magnetron dezelfde resultaten geeft als een gemiddelde vrijstaande magnetron.

Voordelen mini magnetron

Het grote voordeel van de mini magnetron is zijn kleine formaat. Zelfs wanneer je weinig ruimte hebt vind je altijd wel een plekje om deze neer te zetten of op te bergen. Daarom zijn ze bijvoorbeeld ideaal voor op kantoor of op een studentenkamer. Maar ook wanneer je keuken niet al te groot is kan een mini magnetron enorm veel plezier geven. Buiten dat is de mini magnetron ook enorm gemakkelijk te verplaatsen. Natuurlijk kan je een traditionele vrijstaande magnetron ook meenemen maar het gewicht leent zich er niet direct voor. Ook moet je op de nieuwe locatie die je voor ogen hebt maar net voldoende ruimte hebben. Dit probleem bestaat met de mini magnetron niet.

Voor de rest geniet je met de mini magnetron natuurlijk van alle voordelen die alle andere magnetrons ook bieden. Dankzij de voorgeprogrammeerde instellingen kook je met de grootste precisie zonder dat je er continu aandacht aan moet besteden. Buiten dat is de magnetron ook een enorm veilige manier van koken. Zolang je er geen metaal in stopt is er geen brandgevaar en geen kind of huisdier dat er zijn vingers of poten aan kan verbranden.

Al met al is de mini magnetron dus een enorm veelzijdig product die bij maar weinig mensen in huis zou misstaan!