Vind de beste inbouw magnetron

Prijsvergelijking en prijsinformatie van de beste inbouw magnetrons van 2021.

hero beste magnetron mobiel

Wat is een inbouw magnetron

Wij helpen je bij het vinden van de beste inbouw magnetron van 2021

Hoewel de magnetron ooit begonnen is als een los apparaat dat je simpelweg op het aanrecht plaatst, wordt tegenwoordig de inbouw magnetron steeds populairder. Een goede magnetron maakt zoals gezegd het leven dus een stuk gemakkelijker maar een mooie inbouw magnetron maakt je keuken er ook nog eens een stuk aantrekkelijker op. Want alhoewel vrijstaande magnetrons allang niet meer enkel van die lelijke witte bakken van plastic zijn, nemen ze nog steeds veel vrije ruimte op het aanrecht in beslag. Terwijl de meeste mensen die toch liefst zo vrij en opgeruimd mogelijk hebben.

Door een inbouw magnetron in je keuken te plaatsen gaat deze volledig mee in de lijn van de keuken. Hierdoor krijgt je keuken een luxe uitstraling in plaats van dat deze een samenraapsel van verschillende apparaten is. Ergonomisch, esthetisch verantwoord en dus ook ruimte-efficiënt. We geven je wel direct het grootste nadeel van de inbouw magnetron mee. Deze zijn namelijk vaak twee tot drie keer zo duur als de vrijstaande magnetron. Het voordeel daarvan? Dat het direct ook het enige nadeel is!

De beste inbouw magnetron van 2021

De beste inbouw magnetron past precies in jouw keuken. En met passen bedoelen we niet enkel maar de uitstraling maar zeker ook het formaat. Het is namelijk de bedoeling dat de inbouw magnetron exact in de ruimte die jij voor ogen hebt past. Gelukkig zijn de meeste modellen inbouw magnetrons in verschillende maten beschikbaar. Jij hoeft enkel dus nog maar goed te meten en voor de rest hoef je alleen nog maar op de voor jou belangrijke specificaties te letten. Wij zetten deze voor jou op een rij. Hierbij vergelijken we de beste inbouw magnetrons die je in 2021 vinden kan op basis van prijs, functionaliteiten en kracht.
inbouw magnetron

Inbouw magnetron kopen: waar let je op

Een inbouw magnetron verschilt in vergelijking met een vrijstaande magnetron in zoverre dat de maat enorm belangrijk is. Je wilt immers dat je nieuwe magnetron perfect in de daarvoor bestemde ruimte past en er niet nog een paar centimeter over is, of erger nog, tekortkomt. Inbouw magnetrons hebben over het algemeen een nishoogte van 38 of 45 centimeter. De 38 centimeter is over het algemeen voor een solo magnetron en de 45 centimeter voor een combimagnetron.
De breedte van inbouw magnetrons is over het algemeen 56 centimeter. Omdat de afzonderlijke modellen altijd een paar millimeter kunnen variëren moet je altijd de inbouwtekening controleren voordat je de magnetron aankoopt. Voor de diepte bestaat geen gouden standaard, alhoewel de meeste modellen maximaal 55 centimeter diep aanhouden. Sommigen zijn minder diep maar dat is geen probleem, dan bouw je de magnetron immers gewoon wat minder diep in.

Wattage

De meeste magnetrons kennen een wattage van tussen de 700 en de 900 watt. De sterkere modellen gaan tot ongeveer 1200 watt, daarboven denk je al sneller aan een professioneel model voor in de horeca. De tijdswinst tussen 700 en 1000 wat loopt uitéén van 1 tot 2 of bij sommige gerechten zelfs 3 minuten. Dit is vooral belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een soep opwarmt. Gerechten die een nat en droog gedeelte hebben kan je beter op lager wattage bereiden, zo warmen ze meer gelijk op.

Functies

Een goedkope oven klinkt leuk maar als deze enkel maar een paar standen heeft loop je veel voordelen mis. Denk bijvoorbeeld maar aan speciale ontdooi, of stoomstanden. Ook vinden de meeste mensen het handig om een knop te hebben die automatisch tijd bij de bereidingstijd optelt.

Inhoud

Meer nog dan bij vrijstaande magnetrons ben je gebonden aan de inhoud. Dit omdat de meeste magnetrons qua hoogte en breedte niet veel van elkaar verschillen. Daarom zijn met name de diepte en hoe compact de elektronica zijn van belang voor de inhoud van je magnetron. Houd hier dus goed rekening mee.

Kosten

Inbouw magnetrons zijn in vergelijking met vrijstaande magnetrons nu eenmaal iets duurder. Daarom is het misschien handig om gelijk voor een combimagnetron te kijken die in feite alle taken van de conventionele oven kan overnemen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Voordelen inbouw magnetron

Om de voordelen van een inbouw magnetron in te kunnen zien is het allereerst belangrijk om de voordelen van een magnetron te kennen. Magnetrons zijn gemaakt om het leven gemakkelijker te maken. Ze verwarmen kant en klare opwarmmaaltijden en kliekjes. Maar je kan er bijvoorbeeld ook perfect mee stomen. En ben je vergeten om op tijd het vlees uit de vriezer te halen? De magnetron staat voor jou klaar om dit versneld te doen. Alle reden dus om een magnetron in huis te halen.

En waarom kies je dan specifiek voor een inbouw magnetron in plaats van voor een vrijstaande magnetron? De reden is gemakkelijk: Een inbouw magnetron zorgt voor een gelikte uitstraling van je keuken in plaats van dat er weer een apparaat op het aanrecht staat. Nog mooier wordt het wanneer je kiest voor een zogeheten combimagnetron. Deze neemt ook nog eens een groot aantal functies van de conventionele oven over waardoor je dus zelfs een taart, ovenschotel of pizza kan bakken in jouw inbouw magnetron.

Veelgestelde vragen

Hoeveel watt moet een magnetron hebben

De wattage (watt) van een magnetron geeft aan hoe snel hij jouw eten verwarmt. Hoe hoger de wattage, hoe sneller je eten klaar is. De meeste magnetrons hebben een maximaal vermogen tussen de 900 en 1000 watt, maar het kan

Lees meer

Kun je een magnetron ophangen

Waar je je nieuwe keukenapparaat plaatst, is voor veel mensen een groot dilemma. Je kan het niet altijd kwijt bovenop de koelkast en op het aanrecht neemt hij veel plek in beslag. Daardoor is het voor velen een uitkomst om

Lees meer

Welk materiaal kan wel in de magnetron

Een magnetron is altijd handig om in huis te hebben, je gebruikt hem voor van alles en nog wat. In principe kunnen de meeste spullen wel in de magnetron. Maar wees je er wel van bewust dat je niet álles in de magnetron kan doen. Het kan zelfs heel gevaarlijk zijn. Hier vind je een lijst met materialen en eten die je nooit in de magnetron mag doen.

Lees meer

Hoe maak je een magnetron schoon

Het is erg belangrijk om je magnetron goed schoon te houden. Natuurlijk omdat je je eten erin bereidt en dat wel hygiënisch moet zijn, maar ook omdat je magnetron dan langer meegaat. Hier vind je stap voor stap hoe je je magnetron gemakkelijk schoonmaakt.

Lees meer

Hoe werkt een magnetron

In tegenstelling tot ovens, gebruiken magnetrons geen warmtestraling om iets te verhitten of koken. Een magnetron verwekt hitte door middel van microgolven, daarom worden magnetrons ook wel microgolfovens genoemd. Een microgolf is een elektromagnetische straling, de ook wel gebruikt worden

Lees meer

Het assortiment inbouw magnetrons

AEG MBE2658SEB

AEG MBE2658SEB

544,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 26 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 56 cm
Siemens BF550LMR0

Siemens BF550LMR0

350,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 25 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 38 cm
AEG MSB2547D-M

AEG MSB2547D-M

353,00
Solo magnetron inbouw (+ grill) | Inhoud: 25 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 38 cm
Siemens CF634AGS1

Siemens CF634AGS1

808,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 36 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 45 cm
ETNA SM125RVS

ETNA SM125RVS

259,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 25 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 38 cm
Inventum IMC6020F

Inventum IMC6020F

174,00
Solo magnetron inbouw (+ grill) | Inhoud: 20 liter (klein) | Past in nishoogte van 38 cm
Siemens BF634RGS1

Siemens BF634RGS1

549,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 21 liter (klein) | Past in nishoogte van 38 cm
Siemens BF634LGS1

Siemens BF634LGS1

550,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 21 liter (klein) | Past in nishoogte van 38 cm
Bosch CFA634GS1

Bosch CFA634GS1

702,00
Solo magnetron inbouw | Inhoud: 36 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 45 cm
Siemens BE555LMS0

Siemens BE555LMS0

409,00
Solo magnetron inbouw (+ grill) | Inhoud: 25 liter (gemiddeld) | Past in nishoogte van 38 cm