Oven-magnetron.nl

Goedkope magnetron

De prijs van een magnetron ligt tussen de €80 en €1500 euro. Een goedkope magnetron kost minder dan €80 euro. Op zoek naar de beste goedkope magnetrons van 2024? Neem dan snel een kijkje hieronder!

Beste goedkope magnetron van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 14 juni 2024

Beste goedkope magnetron van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een combimagnetron is een oven en magnetron in één.
  • De prijs van een goedkope combimagnetron ligt onder de €80 euro.
  • Een goedkope combimagnetron heeft meestal minder functies.
  • De beste goedkope magnetron is de Inventum MN207S

Waarom een goedkope magnetron kopen

Waarom zou iemand een goedkope magnetron kopen, vraag je je misschien al af. “Goedkoop is immers toch vaak duurkoop?” Dat kan in sommige gevallen wel kloppen maar toch zijn er veel redenen en situaties te verzinnen waarom je een goedkope variant koopt van een product dat uiteindelijk maar één ding doet: Door middel van microgolven opwarmen.

Eerst en vooral speelt natuurlijk het budget een grote rol. Niet iedereen heeft zomaar honderden euro’s beschikbaar of over voor een magnetron. Zeker wanneer het een apparaat betreft dat je uiteindelijk misschien niet van plan bent veelvuldig te gebruiken. Daar komen direct ook bij een andere belangrijke reden aan. Niet iedereen maakt dagelijks, of zelfs wekelijks gebruik van de magnetron. En in dat geval wordt het wel een heel dure popcornmachine!

Buiten dat is het ook niet meer zo dat goedkoop hedendaags nog een synoniem van slechte kwaliteit is. Een degelijke magnetron hoeft allang geen rib uit het lijf meer te kosten. En zo houd je toch weer geld over voor andere leuke dingen in de keuken zoals misschien een blender of keukenmachine.

Ten derde: Een goedkope magnetron doet nog steeds niets anders dan een dure magnetron. Natuurlijk, duurdere machines hebben tal van verschillende standen en functies en de topmodellen zullen zelfs van speciale sensoren voorzien zijn die jou als chef de magnetron nog meer werk uit handen nemen maar de basis is altijd volgens hetzelfde principe. Het verwarmen van producten door via microgolven de aanwezige watermoleculen in beweging te brengen. In een dure machine zal dit niet per definitie sneller gaan, alles is afhankelijk van het wattage. Hoe hoger deze namelijk is, hoe sneller de watermoleculen bewegen en hoe sneller de opwarming gebeurt.

Ook is een goedkope magnetron niet meer of minder ongezond dan z’n dure broertjes of zusjes. Net als iedere magnetron is er namelijk weinig water nodig bij bijvoorbeeld het koken van groenten en aardappelen waardoor vitaminen behouden blijven en minder zout nodig is om smaak aanwezig te houden.

De beste goedkope magnetron van 2024

Wanneer je ervan overtuigd bent om toch voor een goedkope magnetron te kiezen zitten er natuurlijk nog wel wat haken en ogen aan. Zoals hierboven al aangehaald is kan goedkoop namelijk in het slechtste geval ook duurkoop betekenen. Om deze fout voor jou te voorkomen hebben wij een selectie gemaakt van de beste goedkope magnetrons die je kan vinden. We hebben ze allemaal voor jou beoordeeld op basis van de functies, het wattage en de inhoud en uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat dit de beste goedkope magnetron die je kan vinden is:

1

Beste goedkope magnetron

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN207S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN207S is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo kan het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SZ is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN205SZ heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SZ is een kleine, eenvoudig te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
3
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN207SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 26 cm hoog, 44 cm breed en 26 cm hoog.

De Inventum MN207SB is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo gaat het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN205SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SB is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is wit en Inventum MN205S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205S is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.

Verschillen goedkope en dure magnetron

Eerder hebben we al uitgelegd dat goedkope en dure magnetrons nog steeds dezelfde werking hebben en in essentie gelijkaardig aan elkaar zijn. Waarom zijn er dan toch zulke grote prijsverschillen te vinden?

Materiaal

Goedkopere magnetrons zijn dikwijls van plastic gemaakt terwijl duurdere modellen een metalen afwerking hebben. Dit verandert niets aan de werking van de magnetron, enkel aan het uiterlijk. En metaal is nu eenmaal een duurdere grondstof dan plastic.

Merk

Net zoals bij computers, telefoons, auto’s en nog honderden andere zaken betaal je ook bij magnetrons voor een niet te onderschatten deel voor de naam. Laat je dus niet foppen dat een relatief goedkoop model van een topmerk wel beter moet zijn dan een onbekend merk dat maar iets goedkoper is.

Functionaliteiten

Goedkopere magnetrons zijn vaak redelijk recht toe recht aan. Je zal het wattage kunnen aanpassen, net als de tijdsduur. Soms heb je zelfs al iets uitgebreidere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een ontdooistand. Vaak gaan dure magnetrons hier een paar stappen verder in die speciale standen voor speciale ingrediënten of gerechten hebben. De duurste modellen zijn zelfs voorzien van speciale meetinstrumenten die de temperatuur van je gerecht in de gaten houden en een seintje geven wanneer deze optimaal is.

Combi

Echt dure magnetrons zijn vaak niet enkel meer een magnetron maar hebben bijvoorbeeld ook een bak, braad of grillfunctie waarmee de magnetron in feite gecombineerd wordt met een oven.