Oven-magnetron.nl

Elektrische oven

Een elektrische oven werkt op elektriciteit in plaat van op gas. Zo worden jouw gerechten een stuk sneller opgewarmd en wordt de warmte een stuk beter verdeeld. Op zoek naar de beste elektrische ovens van 2024? Neem dan een kijkje hieronder!

Beste elektrische oven van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 24 juli 2024

Beste elektrische oven van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 24 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een elektrische oven werkt op elektriciteit in plaats van gas.
  • Elektrische ovens gebruiken warmte-elementen boven- en onderin de oven.
  • Let op: inhoud, bereidingskwaliteit, plaatsing, functies, kosten & temperatuur.
  • De beste elektrische oven is de Inventum MN207S

Wat is een elektrische oven

Een elektrische oven werkt op elektriciteit in plaats van gas. Hierdoor verwarmt hij sneller en gelijkmatiger dan een gasoven. Tegenwoordig kan je bijna alleen nog maar elektrische ovens krijgen. Dit betekent dat het aanbod in elektrische ovens enorm is.
Elektrische ovens gebruiken warmte-elementen boven- en onderin de oven om jouw ingrediënten en gerechten mee op te warmen. Deze manier van bakken is heel geschikt voor het maken van simpele taarten, diepvriespizza’s, afbakbroodjes en nog veel meer.

De beste elektrische oven van 2024

Opzoek naar de beste elektrische oven? Dan heb je geluk, want dat hebben wij voor je uitgezocht. Op basis van criteria zoals bereidingskwaliteit, het aantal functies, de prijs en het merk hebben we verschillende nieuwe elektrische ovens met elkaar vergeleken. Daaruit is een selectie ontstaan van de beste elektrische ovens van 2024. De lijst vind je hier!

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN207S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN207S is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo kan het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SZ is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN205SZ heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SZ is een kleine, eenvoudig te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN207SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 26 cm hoog, 44 cm breed en 26 cm hoog.

De Inventum MN207SB is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo gaat het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN205SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SB is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is wit en Inventum MN205S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205S is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.

Elektrische oven kopen: waar let je op

Inhoud

De inhoud van ovens wordt aangegeven in liters. Elektrische ovens komen in de maten klein (25 – 50 liter), normaal (50 – 70 liter) en groot (70 liter of meer). Afhankelijk van de grootte van je huishouden, het soorten gerechten dat je maakt en de grootte van je keuken, kan jij het beste inschatten hoe groot jouw oven moet zijn. Wil je alleen wat broodjes afbakken in het weekend? Dan heb je aan een kleine elektrische oven waarschijnlijk genoeg. Ben je een echt bakliefhebber of maak je graag grote hoeveelheden? Dan kan je beter naar een maatje groter kijken.

Bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van een elektrische oven wordt bepaald aan de hand van de volgende specificaties: het aantal automatische programma’s, type ovenfuncties, stoomfunctie, sensoren, minimale temperatuur, maximale temperatuur, snel voorverwarmen, type hetelucht en de temperatuurregeling. Heeft een oven minder dan de helft van deze functies? Dan spreken we van een oven van basisklasse. Om tussen de middenklasse te horen moet hij voldoen aan 50% van de eisen. En als hij minimaal 70% kan aanvinken, is het een oven van topklasse.

Plaatsing

Waar je je elektrische oven neer gaat zetten, is de eerste vraag die je jezelf af moet vragen. Dit bepaalt of je moet kijken naar een elektrische inbouwoven of een vrijstaande elektrische oven. Inbouwovens hebben het voordeel dat ze een geheel vormen met de rest van je keuken. Hierdoor krijgt je keuken direct een moderne en luxueuze look. Maar niet iedere keuken heeft deze mogelijkheid. Dan is een vrijstaande elektrische oven een hele mooie uitkomst. Deze zijn vaak iets kleiner en plaats je met gemak op je aanrecht of koelkast. Het voordeel daarvan is dat ze flexibel zijn en je ze gemakkelijk verplaatst als je verhuist of hem even niet gebruikt.

Functies

De primaire functie van een elektrische oven is boven- en onderwarmte – een functie die heel geschikt is voor verschillende soorten baksels. Tegenwoordig beschikken veel elektrische ovens ook over een ventilator, waardoor je een heteluchtfunctie hebt. Hiermee verspreidt de hitte gelijkmatiger door de oven, en kan je tegelijkertijd verschillende gerechten bakken op verschillende inschuifhoogtes. Steeds meer elektrische ovens hebben een grillfunctie, waarmee je je gerechten een éxtra knapperig korstje geeft. Wil je een oven die ook een magnetronfunctie heeft? Ga dan opzoek naar een combioven. Houd er wel rekening mee dat de magnetronfunctie niet zo sterk is als die van een reguliere magnetron. Een extra functie is de stoomfunctie. Hiermee bereid je vrijwel alles, zonder dat er vitmines, smaak, kleur of voedingsstoffen verloren gaan. Ook heb je geen vet nodig, wat deze functie nóg gezonder maakt. Vaak betaal je voor een oven met stoomfunctie (ook wel stoomoven genoeg) wel iets meer.

Kosten

De prijs voor een elektrische oven ligt ergens tussen de 240 en 1300 euro. Een flink verschil. Een hogere prijs betekent vaak een betere kwaliteit. Maar niet hoeft niet altijd zo te zijn. Ook als je een budget hebt, kan je een uitstekende elektrische oven kopen die járen mee gaat.

Temperatuur

Elektrische ovens bereiken een maximale temperatuur tussen de 230 en 300 graden. Voor de meesten recepten is 230 graden heet zat, maar als je een avontuurlijke bakker bent, kun je beter kijken naar ovens die heter kunnen.

Voordelen elektrische oven

Een elektrische oven is een geweldige aanwinst in iedere keuken. Waarom? Dat leggen we maar al te graag aan je uit. Hieronder vind je alle voordelen van een elektrische oven.

Boven- en onderwarmte

Bij een elektrische oven is er sprake van zogenaamde ‘hotspots’. Dit houdt in dat het in bepaalde plekken in je oven heter wordt dan op andere plekken. Dit komt omdat de warmte-elementen zich boven- en onderin je oven bevinden. Soms moet je daar een beetje mee oppassen, de meeste gerechten moeten namelijk in het midden van de oven afgebakken worden. Maar bij andere recepten kan je juist heel goed gebruikmaken van deze hotspots. Moet jouw recept gelijkmatig verhit worden? Kies dan voor hetelucht.

Stroom in plaats van gas

Een elektrische oven draait op stroom en een gasoven op gas. Voor het klimaat en de energietransitie is het van belang dat we steeds minder gas gaan gebruiken. Met dat vooruitzicht kan je beter nu al apparaten is huis halen die hier niet van afhankelijk zijn. Dan hoef je die switch later niet meer te maken. Voor je eigen portemonnee is een elektrische oven ook een voordeligere keuze. Stroom is namelijk goedkoper dan gas. De komende jaren zal de prijs van elektriciteit naar verwachting ook alleen maar gaan dalen, terwijl de prijs voor gas verder zal stijgen.

Verschillende inschuifhoogtes

Elektrische ovens bieden verschillende hoogtes waarop je je gerechten en ingrediënten kunt bakken. Veel recepten vragen je de bakplaat in het midden van de oven te plaatsen, maar voor andere recepten komt het beter uit om hem hoger of lager te plaatsen. Als je wilt dat de korst van je zelfgemaakte pizza éxtra knapperig wordt, zet je hem wat lager in de oven. Zo maak je meer gebruik van de onderwarmte. Bak je een taart waarvan de bodem al gaar is? Dan kan je hem beter hoger in je oven plaatsen. Dan brandt de bodem niet aan voor de vulling gaar of knapperig is.

Veel ovens om uit te kiezen

Tegenwoordig zijn bijna alle ovens elektrisch, waardoor jij lekker veel keuze hebt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, prijsklassen en van verschillende merken. Het is misschien even een zoektocht, maar je gaat sowieso iets vinden wat bij jou past.

Hoe werkt een elektrische oven

Elektrische ovens hebben verwarmingselementen boven- en onderin. Deze worden heet en verwarmen jouw gerechten en ingrediënten. Door de ligging van de warmte-elementen, ontstaan er hotspots in de oven. Dit zijn plekken waar je oven éxtra warm wordt. Bij sommige recepten komt dit erg goed uit, zoals bij zelfgemaakte pizza’s of taarten.

Steeds meer elektrische oven hebben een heteluchtfunctie. Deze ovens hebben een ingebouwde ventilator die de hitte gelijkmatiger over door je oven verspreiden. Hierdoor bak je je taarten, brood en andere baksels gelijkmatiger af en kun je ook meerdere gerechten tegelijkertijd afbakken.