Oven-magnetron.nl

Mini oven

Een mini oven heeft een maximale inhoud van 25 liter. Deze modellen zijn vrijstaand waardoor je ze gemakkelijk overal kunt plaatsen. Bekijk hieronder de beste mini ovens van 2024!

Beste mini oven van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 24 juli 2024

Beste mini oven van 2024

1

Inventum MN207S

2

Inventum MN205SZ

3

Inventum MN207SB

4

Inventum MN205SB

5

Inventum MN205S

Laatste update: 24 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Mini ovens hebben een inhoud tot 25 liter.
  • Mini ovens zijn ideaal voor als je weinig ruimte hebt.
  • Let op: functies, inhoud, temperatuur en plaatsing.
  • De beste mini oven is de Inventum MN207S

Wat is een mini oven

Je raadt het al, een mini oven is kleine versie van een normale oven. Het formaat van de mini oven, dat ongeveer net zo groot is als een magnetron, is een uitkomst voor wie niet veel ruimte tot zijn beschikking heeft of simpelweg geen behoefte heeft aan een grote oven.

De mini oven is makkelijk in gebruik: je hebt enkel een stopcontact nodig om het oventje even kort op te laten warmen, waarna het eten bereid kan worden. De mini ovens komen vaak in magnetron/oven combinatie en zijn ook zeer geschikt om eten te roosteren.

De beste mini oven van 2024

Er is een ontzettend groot aanbod in mini ovens te vinden op het internet. Het kan dus best een klus zijn om daaruit de beste te kiezen. Om jou een heleboel gedoe te besparen hebben we op een rijtje gezet welke mini ovens tot onze topklasse behoren. Hieronder vind je de beste mini ovens van 2024.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN207S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN207S is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo kan het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SZ is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zilver en Inventum MN205SZ heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SZ is een kleine, eenvoudig te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN207SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN207SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 26 cm hoog, 44 cm breed en 26 cm hoog.

De Inventum MN207SB is een compacte magnetron die gemakkelijk in de kleinere keuken past. Met de 5 vermogensstanden warm je eenvoudig een gerecht op en met 1 van de 8 automatische programma's maak je koken nog gemakkelijker. Hiermee hoef je alleen aan te geven welk gerecht je bereidt en wat het gewicht hiervan is. De magnetron kiest dan automatisch het bijpassende vermogen en de juiste bereidingstijd. Voor het ontdooien van etenswaren beschikt de magnetron over een aparte stand. Handig, wanneer je vergeten bent het vlees uit de vriezer te halen en er hamburgers op het menu staan. Zo gaat het vlees toch nog op tijd de pan in. Na het koken maak je de geëmailleerde wanden gemakkelijk met een doekje schoon.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205SB is een vrijstaand solo magnetron. Hij is zwart en Inventum MN205SB heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205SB is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
De Inventum MN205S is een vrijstaand solo magnetron. Hij is wit en Inventum MN205S heeft een netto inhoud van: 20 l. Deze solo magnetron is 25,9 cm hoog, 44 cm breed en 25,9 cm hoog.

De Inventum MN205S is een kleine, gemakkelijk te bedienen solo magnetron. Om het opwarmen van je kant-en-klaarmaaltijd te starten, draai je aan de 2 draaiknoppen. Er komen geen ingewikkelde knopjes en instellingen aan te pas. Dit maakt de magnetron ook geschikt voor ouderen. In totaal heeft hij 5 vermogensstanden waarvan 700 watt het maximale vermogen is. Hierdoor duurt het opwarmen van gerechten iets langer dan bij andere solo magnetrons. Voor het kiezen van de juiste opwarm- of ontdooitijd draai je de timer naar het juiste aantal minuten. Na de bereiding maak je de geëmailleerde wanden eenvoudig schoon; vet en vuil hechten niet aan het gladde oppervlak.

Mini oven kopen: waar let je op

Kosten

Moet je een nieuwe oven aanschaffen, en denk je oei, dat gaat wat kosten? Nou, dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! De aanschaf van een mini oven kan heel voordelig zijn, er zijn namelijk genoeg goede instapmodellen van onder de honderd euro. En bovendien gebruikt de mini oven minder energie, en is dus een zuinigere optie dan een normale oven.

Bereidingskwaliteit

Het verschil in bereidingskwaliteit is te merken aan de kracht in combinatie met temperatuur. Het kan bijvoorbeeld langer duren om een gerecht te bereiden in een mini oven op dezelfde temperatuur als een normale oven, omdat deze in dat opzicht minder krachtig zijn. Dit zul je voornamelijk merken bij vis, vlees en grote bakgerechten.

Functies

Mini ovens hebben tal van functies. Zo kun je mini ovens vinden die kunnen ontdooien, grillen, van boven én onder verwarmen, die een van een timer beschikken, en zelfs die ingrediënten middels ‘au bain marie’ methode verwarmen/smelten. Bedenk goed welke functies voor jou van belang zijn.

Inhoud

De inhoud van mini oventjes verschilt tussen de 20 liter voor een kleine (goed voor broodjes en gebakjes), tot 60 liter voor een grote waar je ook taarten en grote ovenschotels mee kunt bereiden.

Temperatuur

Een mini oven kan wel tot 250 graden celsius verwarmen, bijna net zo heet als een normale oven. Bovendien zijn er maar weinig gerechten die deze maximale temperatuur nodig hebben.

Plaatsing

De ideale plek voor een mini oven is op het aanrecht, of daar net boven. Zo voorkom je een vervelende houding tijdens het koken. Zorg er ook voor dat je ‘m in de buurt van een stopcontact of een verlengsnoer plaatst.

Hoe werkt een mini oven

De meeste mini ovens kunnen middels twee manieren eten bereiden: met elektriciteit (magnetronstand) en hetelucht (oven). Voordat je een gerechtje in de mini oven zet is het goed om de instructies te lezen over welke stand je nodig hebt. .

Verschil mini oven en een normale oven

Er hoeven eigenlijk helemaal niet veel verschillen te zijn tussen een mini oven en een normale oven. Maar voor wie switched van een normale oven naar een mini oven moet wellicht opnieuw uitvinden hoe gerechten het beste bereid kunnen worden. Zo kunnen er verschillen zijn in kracht en temperatuur. Wanneer je kiest voor een mini oven die van boven én van onder verwarmt (hetelucht optie), dan kun je naast kleine gerechten ook taart en cake bakken.

Bak jij in een normale oven de appeltaart altijd 40 minuten op 180 graden? Dan kan het zijn dat je opnieuw moet uitzoeken wat de ideale bereidingswijze is van de appeltaart in de mini oven. Bovendien kunnen meeste normale ovens alleen ingebouwd worden in keukenkastjes. Die heeft niet iedereen tot de beschikking. Een mini oven kan overal neergezet en gebruikt worden.

Voordelen mini oven

Een mini oven is door zijn formaat en de bereidingstijd niet geschikt voor grotere ovenschalen, maar er zijn genoeg voordelen die het leven van een thuiskok makkelijker maken bij de aanschaf van een mini oven. Vind ze hieronder:

  1. De oven is van een klein formaat en past dus makkelijk in alle soorten huishoudens, hierdoor hou je meer ruimte over voor andere spullen en apparatuur.
  2. Het oventje is compact en heeft een paar standen, waaronder magnetron, hetelucht, en grill/rooster. Ingewikkelde instructies en lange gebruiksaanwijzingen hoef je je niet druk om te maken!
  3. De grootte van de oven zorgt ervoor dat je maar kort hoeft voor te verwarmen. Gebruikers geven aan dat dit gemiddeld maar tien minuutjes duurt.
  4. Een kleiner apparaat verbruikt minder energie. Naast dat het gebruik van een mini oven beter is voor het milieu zul je ook een positief verschil terugzien in je energierekening.
  5. Vaak wordt de mini oven op het aanrecht gezet, waardoor je voorkomt dat je onhandig te moet bukken of boven je gewicht tilt. Het deurtje gaat zijwaarts of voorwaarts open en zo schuif je je gerecht er makkelijk in.