Vind de beste heteluchtoven

Prijsvergelijking en prijsinformatie van de beste heteluchtovens van 2021.

hero beste oven mobiel

Wat is een heteluchtoven

Wij helpen je bij het vinden van de beste heteluchtoven van 2021

De meeste mensen hebben thuis een heteluchtoven. Deze type oven kan namelijk door ingebouwde ventilatoren van boven en van onder verwarmen en is daardoor geschikt voor allerlei soorten gerechten. De ventilatoren zorgen ervoor dat warmte goed circuleert en dat de oven in relatief korte tijd op temperatuur is. Je herkent deze oven aan het icoontje met de ventilator wieken. 

Je hoeft dus geen rekening te houden met de plaatsing van je gerecht in de oven, omdat het overal even warm is. Hiermee kun je je voordeel doen wanneer je meerdere gerechten wilt garen. Houd er wel rekening mee dat dit alleen bij een grotere heteluchtoven die ook de ruimte heeft voor meerdere rekjes om gerechten op te plaatsen.

De beste heteluchtoven van 2021

Heteluchtovens worden elk jaar weer krachtiger, nauwkeuriger en moderner gemaakt. Daardoor is het assortiment waanzinnig groot en kun je snel de kluts kwijtraken in jouw zoektocht naar de perfecte oven, die past binnen jouw budget. Daarin liggen namelijk ook grote verschillen, waarbij je voor 70 euro een mini heteluchtoven kunt aanschaffen, versus 1500 euro voor een zeer luxe uitgave. Bekijk hieronder de beste heteluchtoven van 2021 en bespaar jezelf een hoop gedoe.
heteluchtoven

Heteluchtoven kopen: waar let je op​

Toch zijn er nog enorm veel verschillen tussen heteluchtovens, dus is het wel handig om te weten waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen. Eerst zal je de keuze moeten maken of je de oven wilt laten inbouwen of dat je een losse oven wilt. Hierbij is het van belang om de oven een goede plek in de keuken te geven, zodat je er makkelijk en veilig bij kan. Ook moet je een budget in je hoofd hebben, want de prijzen voor ovens kunnen redelijk uiteen lopen. Hierbij is het handig om te bedenken of je veel functies op de oven wilt of juist een basic versie. Deze functies kunnen namelijk erg fijn zijn, zoals het automatisch verbranden van vetresten zodat jij de oven minder vaak hoeft schoon te maken. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen voor je gezin hoeft te koken of je ook wel eens voor een grote groep kookt, dat moet er dan natuurlijk wel in passen.

 Als je een gerecht klaarmaakt waar je heel precies de temperatuur moet monitoren is het ook fijn om een oven te hebben waarmee je de gewenste temperatuur precies kunt instellen. Dit sluit uiteraard aan op de bereidingskwaliteit; wil ik altijd een perfect knapperige korstje of ben je al blij als het eten gaar uit de oven komt? Als je hier zelf niet goed uitkomt is het handig om op internet op onderzoek te gaan om inspiratie op te doen. Laat je inlezen op websites en kijk naar de reviews van klanten. Met een paar ovens in gedachten kan je dan eens naar de winkel gaan om hem in het echt te zien en nog meer informatie erover in te winnen. Dit alles zodat je straks weer heerlijke ovenmaaltijden op tafel kunt neerzetten.

Plaatsing

In de meeste situaties koopt men een heteluchtoven om deze te installeren tussen de bestaande keukenkastjes, boven de koelkast of onder het fornuis. We noemen dit ook wel een inbouwoven. In dit geval neemt het apparaat het zo min mogelijk onnodige ruimte in beslag. Het moet in de buurt van een stopcontact geplaatst worden zodat de stekker van de heteluchtoven erin kan. Gebruikers geven aan dat een oven die net onder ooghoogte geplaatst is het prettigst werkt.

Temperatuur

Ook qua temperatuur zul je grote verschillen zien. Uiteraard kunnen hoogstaande ovens een hogere maximale temperatuur behalen, maar het verschil zit daarentegen ook in de minimale temperatuur. Kwalitatieve ovens kunnen ook zeer lage temperaturen nauwkeurig regelen, handig voor de 'slow cooking' techniek, waarbij minder geavanceerde ovens dit niet garanderen. De minimale temperatuur gaat vanaf 30 graden celsius en de maximale temperatuur tot wel 300. ​

Functies

Heteluchtovens zijn rechttoe rechtaan, ze kunnen verwarmen met hetelucht. Al zijn er tegenwoordig ook moderne ovens waarbij je de boven- en onderwarmte apart van elkaar kunt instellen, waardoor je kunt experimenteren met geavanceerde bereidingstechnieken. Daarnaast hebben meeste heteluchtovens ook een grillstand, en tevens hebben sommige ook een magnetronfunctie en/of eco-stand. Andere functies die er aangeboden worden zijn warmhouden, gratineren, pizzastand, spit, ontdooien en snel voorverwarmen.

Inhoud

De inhoudsmaten van een heteluchtoven verschillen tussen de 20 liter voor een extra kleine oven (mini oven geplaatst op het aanrecht), en 75 liter voor een zeer grote oven waar meerdere gerechtjes tegelijk gegaard kunnen worden.

Kosten

Zoals eerder aangegeven kan er een groot verschil zijn in prijsklasse van heteluchtovens, afhankelijk van het merk, de functies en de capaciteit. Een oven die je graag kwijt wilt tussen de keukenkastjes (inbouwoven) begint gemiddeld vanaf 250 euro, en gaat voor langere tijd mee. Het is bijvoorbeeld niet nodig om elk jaar een nieuwe oven te kopen, dit is een investering voor een aantal jaren.

Bereidingskwaliteit

Consumenten beoordelen een heteluchtoven veelal op de diverse functionaliteiten, zoals hierboven ook benoemd. Een fijne oven heeft uiteraard zoveel mogelijk verschillende functies. Dan hoef je bijvoorbeeld niet én een magnetron én een oven in huis te hebben. In de lijst hierboven vind je de door ons best beoordeelde ovens met diverse functionaliteiten en prijsklasse

Voordelen heteluchtoven

Een heteluchtoven komt in allerlei vormen en maten, waarbij de kleine heteluchtovens zeer betaalbaar zijn, en luxe heteluchtovens hoog in prijs kunnen oplopen. Alle verschillende heteluchtovens hebben in gemeen dat de ventilatoren warme lucht rondzenden en hierdoor voor een gelijkmatige garing zorgen. Hierbij ook een paar andere voordelen die je zult ervaren bij het gebruik van een heteluchtoven:

  1. Een heteluchtoven kan niet alleen in rap tempo voorverwarmen, maar ook het daadwerkelijk bereiden gaat sneller. Let daarom altijd goed op instructies en bereidingswijze. Die maken onderscheid tussen een elektrische oven en een heteluchtoven, omdat de heteluchtoven effectief sneller en krachtiger verwarmt.
  2. Ook is de heteluchtoven zeer gemakkelijk in gebruik. Je stelt de oven in en (na het opwarmen) schuif je je maaltijd erin en wacht tot de timer afgaat. Zo simpel kan het zijn!
  3. Met een heteluchtoven heb je minder kans op verbranding van het eten omdat de warmte overal gelijkmatig verdeeld is.
  4. Koken met hete lucht is veiliger dan met gas omdat er minder kans is op explosiegevaar. Moderne ovens zijn overigens erg goed getest en dit zul je waarschijnlijk niet meemaken, maar toch is het goed om even te benoemen.
  5. Schoonmaken hoeft geen grote klus te zijn, je kunt met de heteluchtoven overal goed bij. Tevens reinigt de oven zichzelf met de volgende handige tip: zet de oven aan op 200 graden celsius en zet een kommetje met water en soda erin voor 30 minuten.

Hoe werkt een heteluchtoven

Een heteluchtoven werkt met een circulator die hete lucht rondzend om gerechten algeheel te verwarmen en te bereiden. Door de constante stroom van warme lucht kan eten nauwkeurig bereid worden. Je kunt, indien jouw gekozen oven dit ondersteund, ook meerdere roosters met eten in de oven kwijt.
Dat scheelt weer tijd. Daarnaast hebben veel heteluchtovens een grillstand, om ervoor te zorgen dat de bovenkant van een gerechtje alle hitte vangt. Lekker bij bijvoorbeeld een kaas-topping. Die wordt dan lekker krokant!

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je je oven vervangen

Een nieuwe oven aanschaffen kan best wel prijzig zijn! Maar het goede nieuws is dat je ‘m niet snel hoeft te vervangen. Ovens hebben over het algemeen een lange levensduur. Als we kijken naar moderne elektrische ovens gaan deze gemiddeld

Lees meer

Welk formaat oven moet ik kopen

Het formaat oven moet passen bij de inrichting van je huis. Heb je maar weinig ruimte in de keuken, of gebruik je niet vaak een oven, dan zal een mini oven prima zijn voor jou. Maar ben je een ambitieuze

Lees meer

Waarom moet je een oven voorverwarmen

In de meeste gevallen is het nodig om een oven voor te verwarmen zodat je perfecte controle hebt over de temperatuur van de oven. Vooral als je gaat bakken, wat echt precisie-werk is, is dit nodig. Het kan namelijk zijn

Lees meer

Waar plaats je een oven

We kunnen bijna niet meer zonder een oven. Wanneer je een nieuwe gaat installeren is het belangrijk om hier even goed over na te denken. Er zijn veel verschillende type ovens, zoals een combi oven of een heteluchtoven of een mini oven. Maar het belangrijkste in de overweging betreft het model: inbouw of vrijstaand. Een vrijstaande oven is vrij voor de hand liggend, je plaatst hem dan hoogstwaarschijnlijk op het aanrecht, of een bijzettafeltje indien dat gewenst is. Het ligt er maar net aan hoe jouw keuken is ingericht en hoe je de ruimte het beste kunt benutten.

Lees meer

Welke oven past in een IKEA keuken

Het kan heel goed zijn dat jij een IKEA keuken hebt. Voorheen kon je kiezen uit twee keukensystemen van de Zweedse gigant, namelijk de METOD of de FAKTUM. Daar is verandering in gebracht, je kunt vanaf heden alleen nog maar

Lees meer

Welk soort oven moet ik kopen

Een oven is niet meer weg te denken uit de keuken, bijna elk huishouden heeft er wel eentje. En juist omdat een oven zo’n essentieel onderdeel is zijn er veel verschillende types verkrijgbaar. Graag helpen we je een handje bij jouw keuze. Lees hieronder over de vier meest voorkomende ovens en vind de meeste geschikte oven voor jouw keuken.

Lees meer

Het assortiment heteluchtovens

SMEG SF4390VCX1 + SMEG CMS4303X

SMEG SF4390VCX1 + SMEG CMS43...

3.538,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 L waterreservoir | Instelbare koffiesterkte
Whirlpool W7 MS450

Whirlpool W7 MS450

949,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Met hetelucht- en stoomfunctie | Handmatig reinigen
Whirlpool AKZ9 6270 IX

Whirlpool AKZ9 6270 IX

589,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Bosch CBG675BS3 + Bosch CTL636ES6

Bosch CBG675BS3 + Bosch CTL6...

2.324,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 liter waterreservoir | Geïntegreerd melkreservoir
Bosch CMG676BS1 + Bosch CTL636ES6

Bosch CMG676BS1 + Bosch CTL6...

2.668,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 liter waterreservoir | Geïntegreerd melkreservoir
Bosch HRA558BS1

Bosch HRA558BS1

1.099,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht-, stoom-, grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
AEG BES33101ZM

AEG BES33101ZM

449,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
Siemens HS636GDS2

Siemens HS636GDS2

1.259,00
Inbouw oven, 59.5 cm hoog | Met hetelucht-, stoom-, grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Siemens HB513ABR1

Siemens HB513ABR1

449,00
Inbouw oven, 59.5 cm hoog | Met hetelucht en grillfunctie | Handmatig reinigen
Siemens CD634GAS0

Siemens CD634GAS0

929,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Met stoomfunctie | Handmatig reinigen
SMEG SF4390VCX1

SMEG SF4390VCX1

1.499,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Met hetelucht-, stoom- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
SMEG SF6390XE

SMEG SF6390XE

799,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA MO670TI (60cm) + ETNA OM670Ti (60cm)

ETNA MO670TI (60cm) + ETNA O...

1.128,00
Inbouw combi oven (60 cm) | Inbouw solo oven (60 cm) | Met turbo hetelucht
Bosch HMG636BS1 (60cm) + Bosch HBG675BS1 (60cm)

Bosch HMG636BS1 (60cm) + Bos...

1.843,00
Inbouw combi oven (60 cm) | Inbouw solo oven (60 cm) | Met katalytische en pyrolytische reiniging
Siemens CM676G0S6 (45cm) + Siemens HM636GNS1 (60cm)

Siemens CM676G0S6 (45cm) + S...

2.163,00
Inbouw oven, 45 cm en 60 hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Pyrolyse en katalyse reiniging
Bosch CMG636BS2 (45cm) + Bosch HMG636BS1 (60cm)

Bosch CMG636BS2 (45cm) + Bos...

2.102,00
Inbouw ovens, 45 en 60 cm hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
ETNA MO670Ti

ETNA MO670Ti

739,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA OM670Ti

ETNA OM670Ti

449,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA OM871ZT

ETNA OM871ZT

349,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Hydrolyse: gedeeltelijk zelfreinigend
ETNA OM270ZT

ETNA OM270ZT

304,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
AEG BEE435060B

AEG BEE435060B

516,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
Inventum OVCB60S

Inventum OVCB60S

179,00
Vrijstaande oven | 60 liter inhoud | Hetelucht en boven-/onderwarmte | Grill | Maximale temperatuur van 220°C | Draaispit | Binnenverlichting
Miele H 2265-1 B

Miele H 2265-1 B

679,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Miele H 2760 BP

Miele H 2760 BP

999,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Bosch HBA534BS0

Bosch HBA534BS0

419,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Bosch CBG675BS3

Bosch CBG675BS3

895,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Steba KB41ECO

Steba KB41ECO

179,00
Vrijstaande oven | 38 liter inhoud | Hetelucht en boven-/onderwarmte + grill | Maximale temperatuur van 230 °C