Oven-magnetron.nl

Vrijstaande combi oven

Als je op zoek bent naar een vrijstaande combi-oven, ben je op deze pagina aan het juiste adres! Met een combi magnetron heb je alle mogelijkheden die een oven jou biedt, gecombineerd met de functies van een magnetron. Met dit apparaat kun je daarom bakken, grillen, braden, ontdooien én verhitten. Bekijk hieronder de beste vrijstaande combi ovens van 2024!

Beste vrijstaande combi oven van 2024

1

Samsung MC28H5015AK

2

Samsung MC32K7055CK/EN

3

Samsung MC28H5015AW Wit

4

Sharp R-971 INW

5

Sharp R-971 STW

Laatste update: 14 juni 2024

Beste vrijstaande combi oven van 2024

1

Samsung MC28H5015AK

2

Samsung MC32K7055CK/EN

3

Samsung MC28H5015AW Wit

4

Sharp R-971 INW

5

Sharp R-971 STW

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een vrijstaande combi oven kun je overal plaatsen.
  • Met een combi oven kun je zowel gebruikmaken van oven als magnetron functies.
  • Zorg voor een dichtbijzijnd stopcontact, stabiele ondergrond en voldoende ruimte rond de oven.
  • De beste vrijstaande combi oven is de Samsung MC28H5015AK

Wat is een vrijstaande combi oven

Technisch gezien bestaat een vrijstaande combi-oven niet, combi-ovens zijn namelijk alleen als inbouwmodellen beschikbaar. Wat je zoekt is een vrijstaande combi magnetron. Een combimagnetron is ook een magnetron en oven in één, maar deze apparaten zijn zowel als inbouw- als vrijstaande modellen beschikbaar. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillen. Een vrijstaande combi oven is over het algemeen een slag kleiner en als je de oven wilt gebruiken, ben je beperkt tot de heteluchtfunctie en grill. Daartegenover staat wel dat de prijs voor een combi oven een stuk lager ligt. En je kunt er uiteraard nog wel een hoop verschillende gerechten mee bereiden.

Wil je één vrijstaand apparaat waarmee je kunt bakken, ontdooien, opwarmen én verhitten, maar heb je niet te ambitie om ingewikkelde gerechten te bereiden? Dan is een vrijstaande combi oven de beste keuze voor jou! Als je liever een vrijstaande oven die je meer mogelijkheden biedt dan alleen de heteluchtfunctie en grill, kun je je beter oriënteren op een vrijstaande oven en daarnaast een vrijstaande magnetron aanschaffen. Ook over deze apparaten kun je meer informatie vinden op onze website.

Beste vrijstaande combi oven 2024

Ovens zijn er in alle soorten en maten en er zijn er geen 2 hetzelfde. Er zit altijd wel een verschil in de grootte, inhoud, het vermogen en de functies. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil jij de beste vrijstaande combi oven die je kunt krijgen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hieronder vind je onze selectie met de beste vrijstaande combi ovens van 2024.

Om onze top 5 vrijstaande combiovens mogelijk te maken, hebben wij verschillende ovens met elkaar vergeleken op een aantal punten, zoals het magnetron vermogen, de oven- en magnetronfuncties, prijs-kwaliteitverhouding, netto inhoud en of ze een draaiplateau hebben. Ook hebben wij de beoordeling door klanten meegenomen om een zo goed mogelijk oordeel te kunnen vestigen. Hieronder vind je onze lijst!

1

Beste vrijstaande combi oven

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Samsung MC28H5015AK is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zwart en Samsung MC28H5015AK heeft een netto inhoud van: 28 l. Deze combimagnetron is 31 cm hoog, 51,7 cm breed en 31 cm hoog.

Maak eenvoudig heerlijke gerechten met de Samsung MC28H5015AK. De combimagnetron is met zijn 35 kookprogramma's een grote hulp in de keuken. Kies met een druk op de knop een programma en de magnetron doet de rest van het werk. Je geeft gerechten een knapperig korstje door de grillfunctie in te schakelen. En met de ovenfunctie warm je maaltijden op traditionele wijze op. Het draaiplateau is uit te schakelen. Dat is handig als je maaltijden in borden of schalen met een afwijkende vorm wilt opwarmen. De keramische binnenzijde van de Samsung MC28H5015AK is daarnaast bijzonder krasbestendig en met een enkele veeg schoon te maken.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Samsung MC32K7055CK/EN is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zwart en Samsung MC32K7055CK/EN heeft een netto inhoud van: 32 l. Deze combimagnetron is 30,9 cm hoog, 52,3 cm breed en 30,9 cm hoog.

De veelzijdige Samsung MC32K7055CK/EN beschikt over de Slim Fry functie waarmee je met één theelepel olie een frietje of krokante snacks bereidt. De HotBlast functie combineert de magnetron- met de heteluchtfunctie en zorgt ervoor dat gerechten een extra warme luchtstroom vanaf boven toegediend krijgen. Dat bespaart jou tijd in de keuken. Naast Slim Fry en HotBlast heeft de combi magnetron 49 automatische programma's; jij geeft aan wat je wilt bereiden, waarna de magnetron automatisch de juiste functie kiest. Voor het bereiden van een gezonde maaltijd kies je de Healthy Cooking stand en zelfs voor het maken van yoghurt of deeg is er een speciale stand. Zo zet je dus elke dag in een mum van tijd een gevarieerde maaltijd op tafel.
3
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Volwaardige stoomfunctie
Weinig inhoud
De Whirlpool MCP 349/1 BL is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zwart en Whirlpool MCP 349/1 BL heeft een netto inhoud van: 25 l. Deze combimagnetron is 30,1 cm hoog, 52 cm breed en 30,1 cm hoog.

Behalve opwarmen en bakken kun je met de Whirlpool MCP 349/1 BL ook nog op een gezonde manier frituren. Met de CrispFry functie maak je krokante ovenfrietjes of gepaneerde vis klaar zonder olie door de heteluchtfunctie te gebruiken samen met de grill. Het draaiplateau van de magnetron is uit te schakelen zodat er ook vierkante en rechthoekige schalen in passen. De combi magnetron is 25 liter groot en heeft een vermogen van 800 watt. Hiermee is hij geschikt om een groot bord met eten op te warmen. Ben je vergeten je eten op tijd uit de vriezer te halen? Gebruik de ontdooifunctie en je eten is binnen enkele minuten op kamertemperatuur en klaar om te bakken of koken.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Samsung MC28H5015AW Wit is een vrijstaand combimagnetron. Hij is wit en Samsung MC28H5015AW Wit heeft een netto inhoud van: 28 l. Deze combimagnetron is 31 cm hoog, 51,7 cm breed en 31 cm hoog.

Maak eenvoudig heerlijke gerechten met de Samsung MC28H5015AW in de kleur wit. De combimagnetron is met zijn 35 kookprogramma's een grote hulp in de keuken. Kies met een druk op de knop een programma en de magnetron doet de rest van het werk. Je geeft gerechten een knapperig korstje door de grillfunctie in te schakelen. En met de ovenfunctie warm je maaltijden op traditionele wijze op. Het draaiplateau is uit te schakelen, handig als je maaltijden in borden of schalen met een afwijkende vorm wilt opwarmen. De keramische binnenzijde is daarnaast bijzonder krasbestendig en met een enkele veeg schoon te maken.
5
Voordelen Nadelen
Vrijstaand
Weinig inhoud
De Sharp R-971 INW is een vrijstaand combimagnetron. Hij is zilver en Sharp R-971 INW heeft een netto inhoud van: 40 l. Deze combimagnetron is 36,8 cm hoog, 55 cm breed en 36,8 cm hoog.

Met de Sharp R-971 INW combimagnetron zijn jouw restjes nooit koud vanbinnen en verbrand aan de rand. Dankzij inverter technologie warmt je gerecht gelijkmatig op door met constante microgolven te verwarmen in plaats van met tijdelijk veel en dan minder. Ook warmt je eten sneller op en verliest het minder vocht. Wanneer je zeker wil zijn van een malse, niet uitgedroogde maaltijd selecteer je sensorkoken. Sensoren meten tijdens het opwarmen de vochtigheid en passen de instellingen hierop aan. De magnetron is met een inhoud van 40 liter zeer ruim. Er past een grote ovenschaal lasagne in. Omdat hij meerdere inschuifhoogtes heeft, bak je ook op meerdere niveaus tegelijk. Bak naast je lasagne wat afbakbroden af, voor een volledige maaltijd.

Voordelen vrijstaande combi oven

Een vrijstaande combi oven is heel fijn om in huis te hebben omdat hij jou heel veel mogelijkheden biedt. Een combi oven is een oven en magnetron in één, waardoor jouw keuken enorm wordt uitgebreid. Hieronder zie je alle voordelen van een vrijstaande combi oven.

  1. Bespaar plek. Omdat een combi oven zowel een oven als magnetron is, hoef je nog maar één apparaat in huis te halen. Dit scheelt jou enorm veel ruimte. Voor vrijstaande apparaten moet je altijd maar net een handig plekje hebben in je keuken hebben. Gelukkig is een vrijstaande combi oven niet zo groot en plaats je hem gemakkelijk bovenop je koelkast of op de aanrecht.
  2. Veel mogelijkheden. Met een combi oven kan je op verschillende manieren je eten bereiden door de verschillende functies die het apparaat heeft. Ze beschikken allemaal over een heteluchtfunctie en magnetronfunctie. Tegenwoordig hebben veel vrijstaande combi ovens ook een grillfunctie en met sommige combi ovens kun je zelfs stomen. De gemiddelde combioven is qua inhoud groot genoeg voor de meeste gerechten.
  3. Bespaar geld. De prijs van een vrijstaande combi oven is over het algemeen goedkoper dan wanneer je een vrijstaande magnetron en een vrijstaande oven koopt.
  4. Draaiplateau. Vrijwel alle vrijstaande ovens beschikken over een draaiplateau. Dit is heel handig, want de meeste ovens hebben zogenaamde ‘hot spots’, plekken die heter worden dan andere. Als je gerechten in de oven blijven draaien, zullen ze alsnog gelijkmatig garen en knapperig worden.

Waar plaats je een vrijstaande combi oven

Wat is een goede plek voor een vrijstaande combi oven in jouw keuken? Dat is geheel jouw keuze. Anderen plaatsen hun combioven vaak bovenop hun koelkast of op het aanrecht. Houd er rekening mee dat er een stopcontact in de buurt moet zijn, hij stevig moet staan en je boven, achter en naast de oven voldoende ruimte moet overhouden. Dit doe je zodat de hitte van de oven jouw meubels niet beschadigt. In de gebruiksaanwijzing van jouw specifieke combi oven vind je hoeveel ruimte hij nodig heeft.

Natuurlijk zijn er veel meer plekken mogelijk. Bijvoorbeeld in een (open) voorraadkast, op kantoor of op het bureau in jouw studentenkamer. Het is absoluut een voordeel dat ze niet zo groot zijn en je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Waar je je vrijstaande combi oven neerzet, de keuze is aan jou.