Vind de beste combi oven

Prijsvergelijking en prijsinformatie van de beste combi ovens van 2021.

hero beste oven mobiel

Nieuwe combi oven kopen

Een combi oven is meer een oven dan magnetron.

Een combi oven is een combinatie tussen een oven en een magnetron. Waar het in feite om gaat, is dat de combi oven beschikt over een microgolven functie, waardoor je gemakkelijk eten kunt ontdooien, en opwarmen, en simpelweg geen twee verschillende apparaten hoeft aan te schaffen! Een combi oven is meer gericht op de functionaliteiten die een oven heeft dan die van een magnetron. Zeer geschikt voor iemand die van bakken houdt!

Het handige is dat de microgolf functie tegelijkertijd met de ovenfunctie aan kan staan waardoor eten sneller bereid wordt. Goed om te weten is dat de combi oven meestal alleen in inbouw vorm komt, je kunt hem dus niet op het aanrecht zetten zoals dat bij bijvoorbeeld een mini oven wél kan. Belangrijk om te onthouden: bij de combi oven ligt de nadruk juist op de ovenfuncties, waar dat bij een combi magnetron op magnetronfuncties ligt.

Inbouw combi oven

Een inbouw combi oven wordt in de keukenkasten ingebouwd. Werkt ruimtebesparend en ziet er strak uit.

Vrijstaande combi oven

Een vrijstaande combi oven kun je plaatsen waar je wilt. Handig bij een kleine keuken en werkt flexibel.

Goedkope combi oven

We hebben voor jou een overzicht gemaakt met de goedkoopste combi ovens van 2021.

Beste combi oven van 2021

Een nieuw keukenapparaat online uitzoeken en aanschaffen kan best een uitdaging zijn. Zo is het ook met het kiezen van een nieuwe combi oven. Meeste consumenten kiezen voor een combi oven om ruimte te besparen doordat je deze installeert tussen andere keukenkastjes. Bij het kopen moet je naast je budget dus ook rekening houden met de afmetingen van de combi oven en of deze overeenkomt met de inrichting van jouw keuken. Wij hebben hier alvast een shortlist van onze best beoordeelde combi ovens van 2021 om je te helpen bij jouw zoektocht.
Zanussi ZOB21601XK

Combi oven kopen: waar let je op

Kosten

Een combi oven is niet per se goedkoop, maar denk er wel aan dat je er eentje aanschaft die in ieder geval een paar jaar mee gaat. Een instapmodel kun je krijgen vanaf ongeveer 500 euro, en een meer luxere variant zit rond de 1200 euro.

Bereidingskwaliteit

De kwaliteit van de combi oven beoordelen wij op de diverse functies, op de minimale en maximale temperatuur en op inhoudsmaat. Het verschil in vermogen is te verwaarlozen, dus het gaat hier puur om jouw wensen (en de afmetingen van jouw keuken!) bij het aanschaffen van een combi oven.

Inhoud

De verschillende edities komen in de volgende inhoudsmaten: 25-50 liter voor een kleine combi oven, 50-70 liter voor een regulier formaat, en 70 liter of meer voor een extra grote oven.

Functies

Er zijn redelijk wat verschillende functies binnen de categorie combi oven waarbij sommige zeer handig zijn en veel gebruikt worden, zoals uiteraard de magnetronfunctie, maar ook gelijktijdig onder- en bovenwarmte, grill, en heteluchtfunctie. En en bestaan ook andere, minder prominente functies, zoals pizzastand, crisp functie en hotblast. Het ligt er net aan wat voor jou belangrijk is.

Temperatuur

Sommige ovens kunnen uiteraard hogere temperaturen behalen dan andere. Bij het aanbod combi ovens kunnen de luxe varianten tot wel 300 graden celsius verwarmen en bereiden. Daarnaast kunnen ze ook op lagere temperaturen bereiden, soms wel vanaf 30 graden.

Plaatsing

Zoals eerder aangegeven zijn de meeste combi ovens enkel verkrijgbaar in inbouw functie. De door jou gekozen combi oven moet dus strak aansluiten op je huidige keukendesign, anders krijg je problemen met het installeren. De meeste ovens hebben een standaard afmeting van 60 cm breed bij 60 cm hoog.

Voordelen combi oven

Het besparen van ruimte en het sneller opwarmen van maaltijden, met name kant-en-klaar en diepvriesmaaltijden, zijn de meest voorname redenen om te kiezen voor een combi oven. Tevens zul je ook profijt hebben van de volgende voordelen van de combi oven:
 1. Het besparen van tijd tijdens het koken. Naast reguliere ovenfuncties beschikt de combi oven over magnetron functies, die door middel van microgolven eten gelijktijdig sneller bereiden.
 2. Je hoeft slechts één apparaat in huis te halen voor de functionaliteiten van een oven én een magnetron. Dit is de ideale manier om ruimte te besparen. Consumenten met een kleine keuken kiezen veelal om deze reden voor het kopen van een combi oven.
 3. Omdat je dus slechts een apparaat hoeft aan te schaffen kun je ook geld besparen wanneer je nieuwe keukenapparatuur koopt.
 4. De combi oven komt het meest voor in inbouwvorm, waardoor je het gemakkelijk kunt installeren tussen de keukenkastjes.

Veelgestelde vragen

Welk formaat oven moet ik kopen

Het formaat oven moet passen bij de inrichting van je huis. Heb je maar weinig ruimte in de keuken, of gebruik je niet vaak een oven, dan zal een mini oven prima zijn voor jou. Maar ben je een ambitieuze

Lees meer

Wat is een convectie oven

Een convectie oven is eigenlijk gewoon een andere naam voor een heteluchtoven. Deze werkt door middel van ventilatoren die ervoor zorgen dat de gehele ruimte binnen in de oven gelijkmatig verhit wordt. Hierdoor heb je dus geen last van temperatuur

Lees meer

Welk soort oven moet ik kopen

Een oven is niet meer weg te denken uit de keuken, bijna elk huishouden heeft er wel eentje. En juist omdat een oven zo’n essentieel onderdeel is zijn er veel verschillende types verkrijgbaar. Graag helpen we je een handje bij jouw keuze. Lees hieronder over de vier meest voorkomende ovens en vind de meeste geschikte oven voor jouw keuken.

Lees meer

Welke oven past in een IKEA keuken

Het kan heel goed zijn dat jij een IKEA keuken hebt. Voorheen kon je kiezen uit twee keukensystemen van de Zweedse gigant, namelijk de METOD of de FAKTUM. Daar is verandering in gebracht, je kunt vanaf heden alleen nog maar

Lees meer

Waar plaats je een oven

We kunnen bijna niet meer zonder een oven. Wanneer je een nieuwe gaat installeren is het belangrijk om hier even goed over na te denken. Er zijn veel verschillende type ovens, zoals een combi oven of een heteluchtoven of een mini oven. Maar het belangrijkste in de overweging betreft het model: inbouw of vrijstaand. Een vrijstaande oven is vrij voor de hand liggend, je plaatst hem dan hoogstwaarschijnlijk op het aanrecht, of een bijzettafeltje indien dat gewenst is. Het ligt er maar net aan hoe jouw keuken is ingericht en hoe je de ruimte het beste kunt benutten.

Lees meer

Wanneer moet je je oven vervangen

Een nieuwe oven aanschaffen kan best wel prijzig zijn! Maar het goede nieuws is dat je ‘m niet snel hoeft te vervangen. Ovens hebben over het algemeen een lange levensduur. Als we kijken naar moderne elektrische ovens gaan deze gemiddeld

Lees meer

Hoe werkt een combi oven

Om de combi oven in werking te zetten moet je er allereerst voor zorgen dat de stekker in het stopcontact zit. Lees vervolgens instructies over het type eten wat je wilt bereiden. Dit is altijd een belangrijke stap, het kan namelijk zo zijn dat jouw eten niet helemaal goed bereid wordt wanneer je de verkeerde instellingen toepast.

Eten dat niet bevroren is hoeft bijvoorbeeld niet te ontdooien, en als je een knapperige bovenlaag wenst kun je beter niet gebruik maken van de magnetron functie. Het verschilt per merk en per uitgave welke diverse functies je tot beschikking hebt, dus het is altijd een goed idee om de specifieke handleiding er even bij te pakken wanneer de combi oven voor het eerst gebruikt.

Het assortiment combi ovens

SMEG SF4390VCX1 + SMEG CMS4303X

SMEG SF4390VCX1 + SMEG CMS43...

3.538,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 L waterreservoir | Instelbare koffiesterkte
Whirlpool W7 MS450

Whirlpool W7 MS450

949,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Met hetelucht- en stoomfunctie | Handmatig reinigen
Whirlpool AKZ9 6270 IX

Whirlpool AKZ9 6270 IX

589,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Bosch CBG675BS3 + Bosch CTL636ES6

Bosch CBG675BS3 + Bosch CTL6...

2.324,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 liter waterreservoir | Geïntegreerd melkreservoir
Bosch CMG676BS1 + Bosch CTL636ES6

Bosch CMG676BS1 + Bosch CTL6...

2.668,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Inbouw koffiemachine 2,4 liter waterreservoir | Geïntegreerd melkreservoir
AEG BES33101ZM

AEG BES33101ZM

449,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
Bosch HRA558BS1

Bosch HRA558BS1

1.099,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht-, stoom-, grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Siemens CD634GAS0

Siemens CD634GAS0

929,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Met stoomfunctie | Handmatig reinigen
Siemens HS636GDS2

Siemens HS636GDS2

1.259,00
Inbouw oven, 59.5 cm hoog | Met hetelucht-, stoom-, grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Siemens HB513ABR1

Siemens HB513ABR1

449,00
Inbouw oven, 59.5 cm hoog | Met hetelucht en grillfunctie | Handmatig reinigen
SMEG SF4390VCX1

SMEG SF4390VCX1

1.499,00
Inbouw oven, 45 cm hoog | Met hetelucht-, stoom- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
SMEG SF6390XE

SMEG SF6390XE

799,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA MO670TI (60cm) + ETNA OM670Ti (60cm)

ETNA MO670TI (60cm) + ETNA O...

1.128,00
Inbouw combi oven (60 cm) | Inbouw solo oven (60 cm) | Met turbo hetelucht
Bosch HMG636BS1 (60cm) + Bosch HBG675BS1 (60cm)

Bosch HMG636BS1 (60cm) + Bos...

1.843,00
Inbouw combi oven (60 cm) | Inbouw solo oven (60 cm) | Met katalytische en pyrolytische reiniging
Siemens CM676G0S6 (45cm) + Siemens HM636GNS1 (60cm)

Siemens CM676G0S6 (45cm) + S...

2.163,00
Inbouw oven, 45 cm en 60 hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Pyrolyse en katalyse reiniging
Bosch CMG636BS2 (45cm) + Bosch HMG636BS1 (60cm)

Bosch CMG636BS2 (45cm) + Bos...

2.102,00
Inbouw ovens, 45 en 60 cm hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
ETNA MO670Ti

ETNA MO670Ti

739,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht-, grill- en magnetronfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA OM670Ti

ETNA OM670Ti

449,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
ETNA OM871ZT

ETNA OM871ZT

349,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Hydrolyse: gedeeltelijk zelfreinigend
ETNA OM270ZT

ETNA OM270ZT

304,00
Inbouw oven, 60 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
AEG BEE435060B

AEG BEE435060B

516,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Wanden met coating: vermindert aankoeken
Inventum OVCB60S

Inventum OVCB60S

179,00
Vrijstaande oven | 60 liter inhoud | Hetelucht en boven-/onderwarmte | Grill | Maximale temperatuur van 220°C | Draaispit | Binnenverlichting
Miele H 2265-1 B

Miele H 2265-1 B

679,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Miele H 2760 BP

Miele H 2760 BP

999,00
Inbouw oven, 59 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Bosch HBA534BS0

Bosch HBA534BS0

419,00
Inbouw oven, 59,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Katalyse: gedeeltelijk zelfreinigend
Bosch CBG675BS3

Bosch CBG675BS3

895,00
Inbouw oven, 45,5 cm hoog | Met hetelucht- en grillfunctie | Pyrolyse: volledig zelfreinigend
Steba KB41ECO

Steba KB41ECO

179,00
Vrijstaande oven | 38 liter inhoud | Hetelucht en boven-/onderwarmte + grill | Maximale temperatuur van 230 °C
Inventum OVCB60

Inventum OVCB60

149,00
Vrijstaande oven | 60 liter inhoud | Hetelucht / Boven- en onderwarmte | Grill | Maximale temperatuur van 220 °C | Draaispit | Binnenverlichting

Waar let je op bij het kopen van een oven

Er zijn ongelofelijk veel verschillende ovens om uit te kiezen. En dat is omdat iedereen behoefte heeft aan iets anders. Ben je bang dat je iets over het hoofd ziet bij de aanschaf van een nieuwe oven? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande checklist. Dan weet je precies waar je op moet letten tijdens jouw zoektocht.
Allereerst moet je je afvragen waar je je oven gaat plaatsen. Heb je hiervoor een vrije nis in de keuken? Dan moet je je richten op inbouwovens. Heb je geen nis en wil je je oven vrij plaatsen? Dan ga je kijken naar vrijstaande ovens. Staat dit nog niet vast voor jou, bijvoorbeeld omdat je je keuken gaat verbouwen? Dan raden wij je aan te gaan voor een inbouwoven. Dit staat vaak heel strak en vormt een geheel met de rest van je keuken. Daar tegenover kan de vrijheid van het hebben van een vrijstaande oven ook heel fijn zijn. Je kan hem namelijk gewoon verplaatsen als je wilt.
Afhankelijk van waar je je oven wilt plaatsen is de maat van je oven van groot belang. Meet dus van te voren op hoeveel plek je hebt. Als je dat in kaart hebt gebracht kan je je ook afvragen waar je behoefte aan hebt. Als je alleen of met z’n tweetjes woont, of simpelweg niet zo’n held bent in de keuken, zal je waarschijnlijk niet zo’n grote oven nodig hebben. Maar als je een groot gezin hebt en je je wél graag uitslooft in de keuken, past een grote oven waarschijnlijk beter bij jou.

Over het algemeen spreken we van een grote oven bij een inhoud van 70 liter of meer, een normale oven heeft een inhoud van 50 tot 70 liter en een kleine oven 25 tot 50 liter. Ook zijn er extra kleine ovens verkrijgbaar. Die hebben een inhoud van max 25 liter, wat erg handig kan zijn op bijvoorbeeld een studentenkamer of op kantoor.

Alle verschillende mogelijkheden die een oven biedt, geeft voor veel mensen die doorslag bij het kopen van een nieuwe oven. Het is natuurlijk fijn om één apparaat in huis te halen, die veel verschillende mogelijkheden biedt. Maar ga je al die ovenfuncties ook wel echt gebruiken? Vraag jezelf af welke functies je in je huidige oven wel of niet gebruikt en welke opties je mist. Denk aan grill, hetelucht, de hoogte van de maximale temperatuur, maar ook een stoom- of magnetronfunctie. Probeer op basis daarvan in kaart te brengen welke functies je écht nodig hebt.

De bouwkwaliteit van een oven worden aangegeven in 3 klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Maar wat bepaalt de bouwkwaliteit van een oven? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten.

Het reinigingssysteem
Dit zorgt ervoor dat je oven schoon blijft en er geen etensresten in de oven blijven zitten.

Uitneembare ovendeur
Als de ovendeur uitneembaar is, kan je hem beter schoonmaken.

Soft-closingdeur
Dit systeem zorgt ervoor dat de deur altijd zachtjes sluit, daardoor is je kans op schade minder groot.

Type verlichting
Een ledlamp gaat de gehele levensduur van de oven mee, terwijl je een halogeen- of gloeilamp waarschijnlijk tussendoor moet vervangen.

Temperatuur ovendeur bij 180 graden
Dit zegt iets over de isolatie van de oven. Als de oven niet goed geïsoleerd is, is de kans groter dan je je brandt aan de ovendeur.

Materiaal binnenzijde
Vuil hecht zich sneller aan roestvrijstaal (rvs) dan aan emaille.

Type temperatuurregeling
Een oven met elektronische bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is dan een oven met mechanische bediening.

De bereidingskwaliteit van een oven wordt bepaald door negen verschillende specificaties. De score van een oven op deze vlakken bepaalt of de oven een bereidingskwaliteit van topklasse, middenklasse of basisklasse heeft. Als een oven voldoet aan 70% van de onderstaande specificaties, valt hij onder topklasse.

 • Aantal automatische programma’s. Meerdere programma’s verzorgen een preciezere bereiding.
 • Type ovenfuncties. Ovens met extra magnetron- of stoomfunctie geeft meer bereidingsmogelijkheden.
 • Als je je eten stoomt, behoudt je meer kleur, smaak en vitamines.
 • Minimale temperatuur. Een lage minimale temperatuur geeft je de mogelijkheid om je eten langzaam te garen.
 • Maximale temperatuur. Voor sommige gerechten heb je een hoge temperatuur nodig, denk hierbij aan zelfgemaakte pizza’s.
 • Snel voorverwarmen. Hoe lang duurt het voor de oven de juiste temperatuur heeft bereikt?
 • Type hetelucht. Turbo hetelucht is beter geschikt voor het bereiden op meerdere inschuifhoogtes tegelijk.
 • Temperatuurregeling oven. Een bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is.