Oven-magnetron.nl

Combi oven

Een combi oven is een magnetron en oven in één. Het combineert de snelheid en gemak van een magnetron met de bak- en braadmogelijkheden van een oven. Op zoek naar de beste combi ovens van 2024? Wij hebben ze hieronder voor jou opgesomd!

Beste combi oven van 2024

1

Etna CM751ZT

2

Siemens CM676GBS1

3

Siemens CM676G0S6

4

ATAG BCM4611C

5

ATAG BCM46121C

Laatste update: 20 april 2024

Beste combi oven van 2024

1

Etna CM751ZT

2

Siemens CM676GBS1

3

Siemens CM676G0S6

4

ATAG BCM4611C

5

ATAG BCM46121C

Laatste update: 20 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Een combi oven is een combinatie tussen een oven en een magnetron.
 • Een combi oven is meer gericht op de functionaliteiten van een oven dan die van een magnetron.
 • Kies voor een inbouw of vrijstaande combi oven.
 • De beste combi oven is de Etna CM751ZT

Nieuwe combi oven kopen

Een combi oven is een combinatie tussen een oven en een magnetron. Waar het in feite om gaat, is dat de combi oven beschikt over een microgolven functie, waardoor je gemakkelijk eten kunt ontdooien, en opwarmen, en simpelweg geen twee verschillende apparaten hoeft aan te schaffen! Een combi oven is meer gericht op de functionaliteiten die een oven heeft dan die van een magnetron. Zeer geschikt voor iemand die van bakken houdt!

Het handige is dat de microgolf functie tegelijkertijd met de ovenfunctie aan kan staan waardoor eten sneller bereid wordt. Goed om te weten is dat de combi oven meestal alleen in inbouw vorm komt, je kunt hem dus niet op het aanrecht zetten zoals dat bij bijvoorbeeld een mini oven wél kan. Belangrijk om te onthouden: bij de combi oven ligt de nadruk juist op de ovenfuncties, waar dat bij een combi magnetron op magnetronfuncties ligt.

Beste combi oven van 2024

Een nieuw keukenapparaat online uitzoeken en aanschaffen kan best een uitdaging zijn. Zo is het ook met het kiezen van een nieuwe combi oven. Meeste consumenten kiezen voor een combi oven om ruimte te besparen doordat je deze installeert tussen andere keukenkastjes. Bij het kopen moet je naast je budget dus ook rekening houden met de afmetingen van de combi oven en of deze overeenkomt met de inrichting van jouw keuken. Wij hebben hier alvast een shortlist van onze best beoordeelde combi ovens van 2024 om je te helpen bij jouw zoektocht.

Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Topklasse gebruiksgemak
Topklasse bereidingskwaliteit
Zelfreinigend
Duur
Weinig inhoud
De Siemens CM676GBS1 is een inbouw combi oven. Hij is zwart en Siemens CM676GBS1 heeft een netto inhoud van: 45 l. Deze combi oven is 45,5 cm hoog, 59,5 cm breed en 45,5 cm hoog.

Het is soms best puzzelen om de goede bereiding voor jouw gerecht te vinden. Gelukkig is het instellen van de Siemens CM676GBS1 heel gemakkelijk. Geef aan wat je wilt maken en de oven weet welk systeem er nodig is. Hij maakt een keuze uit bereiden met hetelucht, bovenwarmte, onderwarmte of de oven gebruikt een combinatie van al deze functies. Houd je liever precies grootmoeders recept aan om die perfecte appeltaart te bakken? Stel dan alles gewoon zelf in. Het schoonmaken van de oven is dankzij de pyrolysefunctie erg eenvoudig. Vuil wordt omgezet in as zodat je alleen de as uit de oven hoeft te vegen.
Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Topklasse bereidingskwaliteit
Duur
Weinig inhoud
De ATAG BCM4611C is een inbouw combi oven. Hij is zilver en ATAG BCM4611C heeft een netto inhoud van: 50 l. Deze combi oven is 46 cm hoog, 60 cm breed en 46 cm hoog.

Je maakt je gerechten klaar in de ATAG BCM4611C met verschillende standen. Zo geef je met de grill je macaronischotel een krokante laag kaas. Jouw zelfgemaakte pizza krijgt een krokante bodem dankzij de pizzastand. De deur van de inbouw oven gaat voorzichtig dicht dankzij de zacht sluitende deur. Deze deur sluit uit zichzelf wanneer deze open staat op 20 graden. Staat de deur open op 20 en 80 graden, dan blijft de deur in de gekozen stand open staan. Na het bakken maak je de oven weer schoon dankzij Aqua Clean. Je voegt water toe aan de oven en weekt zo vuil los met stoom. Het vocht dat overblijft veeg je weg met een doekje.
Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Topklasse bereidingskwaliteit
Duur
Weinig inhoud
De ATAG BCM46121C is een inbouw combi oven. Hij is grijs en ATAG BCM46121C heeft een netto inhoud van: 50 l. Deze combi oven is 46 cm hoog, 60 cm breed en 46 cm hoog.

Je maakt je gerechten klaar in de ATAG BCM46121C met verschillende standen. Zo geef je met de grill je macaronischotel een krokante laag kaas. Jouw zelfgemaakte pizza krijgt een krokante bodem dankzij de pizzastand. De deur van de inbouw oven gaat voorzichtig dicht dankzij de zacht sluitende deur. Deze deur sluit uit zichzelf wanneer deze open staat op 20 graden. Staat de deur open op 20 en 80 graden, dan blijft de deur in de gekozen stand open staan. Na het bakken maak je de oven weer schoon dankzij Aqua Clean. Je voegt water toe aan de oven en weekt zo vuil los met stoom. Het vocht dat overblijft veeg je weg met een doekje.
Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Duur
Weinig inhoud
De Bosch CMG636BS2 is een inbouw combi oven. Hij is zilver en Bosch CMG636BS2 heeft een netto inhoud van: 45 l. Deze combi oven is 45,5 cm hoog, 59,4 cm breed en 45,5 cm hoog.

Bakken, braden, grillen en verwarmen: de Bosch CMG636BS2 doet het allemaal. Deze combi oven beschikt naast de ovenfuncties ook over magnetron- en grillfuncties en is voorzien van een braadslede. Zo heb jij meer dan 12 bereidingssystemen tot je beschikking om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Weet je niet zeker welke instellingen jouw gerecht nodig heeft? De combi oven beschikt ook over assist, waarmee hij de bereidingsinstellingen en tijdsduur voor jouw gerecht automatisch berekent en instelt. Hierdoor gebruikt de oven op het einde van het bakproces bijvoorbeeld de grillfunctie, voor een knapperige korst op je lasagne. Omdat de oven over katalytische wanden beschikt die vuil opnemen en verbranden, krijg je de oven na gebruik zo weer schoon.
Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Basisklasse gebruiksgemak
De Etna CM751ZT is een inbouw combi oven. Hij is zilver en Etna CM751ZT heeft een netto inhoud van: 51 l. Deze combi oven is 45,4 cm hoog, 59,5 cm breed en 45,4 cm hoog.

De ETNA CM751ZT is een combi-oven met een oven-, magnetron-, grill- en stoomfunctie. Staan er verse groenten op het menu? Leg de broccoli in het meegeleverde stoombakje en kies de magnetronfunctie. Door groente te stomen blijven smaak en vitamines beter behouden. Mocht er een grote groep mensen mee-eten: geen probleem. Je bereidt gemakkelijk een grote hoeveelheid eten door de meerdere inschuifhoogtes. De oven heeft geen draaiplateau, waardoor je ook grote ovenschalen in de binnenruimte plaatst. Weet je niet zeker welke instellingen je nodig hebt voor je gerecht? Kies uit één van de 20 automatische programma's. Als jij aangeeft wat je wilt bereiden, selecteert de oven automatisch de juiste temperatuur en tijdsduur voor je gerecht.

Combi oven kopen: waar let je op

Kosten

Een combi oven is niet per se goedkoop, maar denk er wel aan dat je er eentje aanschaft die in ieder geval een paar jaar mee gaat. Een instapmodel kun je krijgen vanaf ongeveer 500 euro, en een meer luxere variant zit rond de 1200 euro.

Bereidingskwaliteit

De kwaliteit van de combi oven beoordelen wij op de diverse functies, op de minimale en maximale temperatuur en op inhoudsmaat. Het verschil in vermogen is te verwaarlozen, dus het gaat hier puur om jouw wensen (en de afmetingen van jouw keuken!) bij het aanschaffen van een combi oven.

Inhoud

De verschillende edities komen in de volgende inhoudsmaten: 25-50 liter voor een kleine combi oven, 50-70 liter voor een regulier formaat, en 70 liter of meer voor een extra grote oven.

Functies

Er zijn redelijk wat verschillende functies binnen de categorie combi oven waarbij sommige zeer handig zijn en veel gebruikt worden, zoals uiteraard de magnetronfunctie, maar ook gelijktijdig onder- en bovenwarmte, grill, en heteluchtfunctie. En en bestaan ook andere, minder prominente functies, zoals pizzastand, crisp functie en hotblast. Het ligt er net aan wat voor jou belangrijk is.

Temperatuur

Sommige ovens kunnen uiteraard hogere temperaturen behalen dan andere. Bij het aanbod combi ovens kunnen de luxe varianten tot wel 300 graden celsius verwarmen en bereiden. Daarnaast kunnen ze ook op lagere temperaturen bereiden, soms wel vanaf 30 graden.

Plaatsing

Zoals eerder aangegeven zijn de meeste combi ovens enkel verkrijgbaar in inbouw functie. De door jou gekozen combi oven moet dus strak aansluiten op je huidige keukendesign, anders krijg je problemen met het installeren. De meeste ovens hebben een standaard afmeting van 60 cm breed bij 60 cm hoog.

Voordelen combi oven

Het besparen van ruimte en het sneller opwarmen van maaltijden, met name kant-en-klaar en diepvriesmaaltijden, zijn de meest voorname redenen om te kiezen voor een combi oven. Tevens zul je ook profijt hebben van de volgende voordelen van de combi oven:

 1. Het besparen van tijd tijdens het koken. Naast reguliere ovenfuncties beschikt de combi oven over magnetron functies, die door middel van microgolven eten gelijktijdig sneller bereiden.
 2. Je hoeft slechts één apparaat in huis te halen voor de functionaliteiten van een oven én een magnetron. Dit is de ideale manier om ruimte te besparen. Consumenten met een kleine keuken kiezen veelal om deze reden voor het kopen van een combi oven.
 3. Omdat je dus slechts een apparaat hoeft aan te schaffen kun je ook geld besparen wanneer je nieuwe keukenapparatuur koopt.
 4. De combi oven komt het meest voor in inbouwvorm, waardoor je het gemakkelijk kunt installeren tussen de keukenkastjes.

Hoe werkt een combi oven

Om de combi oven in werking te zetten moet je er allereerst voor zorgen dat de stekker in het stopcontact zit. Lees vervolgens instructies over het type eten wat je wilt bereiden. Dit is altijd een belangrijke stap, het kan namelijk zo zijn dat jouw eten niet helemaal goed bereid wordt wanneer je de verkeerde instellingen toepast.

Eten dat niet bevroren is hoeft bijvoorbeeld niet te ontdooien, en als je een knapperige bovenlaag wenst kun je beter niet gebruik maken van de magnetron functie. Het verschilt per merk en per uitgave welke diverse functies je tot beschikking hebt, dus het is altijd een goed idee om de specifieke handleiding er even bij te pakken wanneer de combi oven voor het eerst gebruikt.

Waar let je op bij het kopen van een oven

Er zijn ongelofelijk veel verschillende ovens om uit te kiezen. En dat is omdat iedereen behoefte heeft aan iets anders. Ben je bang dat je iets over het hoofd ziet bij de aanschaf van een nieuwe oven? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande checklist. Dan weet je precies waar je op moet letten tijdens jouw zoektocht.

Inbouw- of vrijstaande oven

Allereerst moet je je afvragen waar je je oven gaat plaatsen. Heb je hiervoor een vrije nis in de keuken? Dan moet je je richten op inbouwovens. Heb je geen nis en wil je je oven vrij plaatsen? Dan ga je kijken naar vrijstaande ovens. Staat dit nog niet vast voor jou, bijvoorbeeld omdat je je keuken gaat verbouwen? Dan raden wij je aan te gaan voor een inbouwoven. Dit staat vaak heel strak en vormt een geheel met de rest van je keuken. Daar tegenover kan de vrijheid van het hebben van een vrijstaande oven ook heel fijn zijn. Je kan hem namelijk gewoon verplaatsen als je wilt.

Grootte van de oven

Afhankelijk van waar je je oven wilt plaatsen is de maat van je oven van groot belang. Meet dus van te voren op hoeveel plek je hebt. Als je dat in kaart hebt gebracht kan je je ook afvragen waar je behoefte aan hebt. Als je alleen of met z’n tweetjes woont, of simpelweg niet zo’n held bent in de keuken, zal je waarschijnlijk niet zo’n grote oven nodig hebben. Maar als je een groot gezin hebt en je je wél graag uitslooft in de keuken, past een grote oven waarschijnlijk beter bij jou.
Over het algemeen spreken we van een grote oven bij een inhoud van 70 liter of meer, een normale oven heeft een inhoud van 50 tot 70 liter en een kleine oven 25 tot 50 liter. Ook zijn er extra kleine ovens verkrijgbaar. Die hebben een inhoud van max 25 liter, wat erg handig kan zijn op bijvoorbeeld een studentenkamer of op kantoor.

Functies oven

Alle verschillende mogelijkheden die een oven biedt, geeft voor veel mensen die doorslag bij het kopen van een nieuwe oven. Het is natuurlijk fijn om één apparaat in huis te halen, die veel verschillende mogelijkheden biedt. Maar ga je al die ovenfuncties ook wel echt gebruiken? Vraag jezelf af welke functies je in je huidige oven wel of niet gebruikt en welke opties je mist. Denk aan grill, hetelucht, de hoogte van de maximale temperatuur, maar ook een stoom- of magnetronfunctie. Probeer op basis daarvan in kaart te brengen welke functies je écht nodig hebt.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een oven worden aangegeven in 3 klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Maar wat bepaalt de bouwkwaliteit van een oven? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten.

 1. Het reinigingssysteem: Dit zorgt ervoor dat je oven schoon blijft en er geen etensresten in de oven blijven zitten.
 2. Uitneembare ovendeur: Als de ovendeur uitneembaar is, kan je hem beter schoonmaken.
 3. Soft-closingdeur: Dit systeem zorgt ervoor dat de deur altijd zachtjes sluit, daardoor is je kans op schade minder groot.
 4. Type verlichting: Een ledlamp gaat de gehele levensduur van de oven mee, terwijl je een halogeen- of gloeilamp waarschijnlijk tussendoor moet vervangen.
 5. Temperatuur ovendeur bij 180 graden: Dit zegt iets over de isolatie van de oven. Als de oven niet goed geïsoleerd is, is de kans groter dan je je brandt aan de ovendeur.
 6. Materiaal binnenzijde: Vuil hecht zich sneller aan roestvrijstaal (rvs) dan aan emaille.
 7. Type temperatuurregeling: Een oven met elektronische bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is dan een oven met mechanische bediening.

Bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van een oven wordt bepaald door negen verschillende specificaties. De score van een oven op deze vlakken bepaalt of de oven een bereidingskwaliteit van topklasse, middenklasse of basisklasse heeft. Als een oven voldoet aan 70% van de onderstaande specificaties, valt hij onder topklasse.

 1. Aantal automatische programma’s. Meerdere programma’s verzorgen een preciezere bereiding.
 2. Type ovenfuncties. Ovens met extra magnetron- of stoomfunctie geeft meer bereidingsmogelijkheden.
 3. Als je je eten stoomt, behoudt je meer kleur, smaak en vitamines.
 4. Minimale temperatuur. Een lage minimale temperatuur geeft je de mogelijkheid om je eten langzaam te garen.
 5. Maximale temperatuur. Voor sommige gerechten heb je een hoge temperatuur nodig, denk hierbij aan zelfgemaakte pizza’s.
 6. Snel voorverwarmen. Hoe lang duurt het voor de oven de juiste temperatuur heeft bereikt?
 7. Type hetelucht. Turbo hetelucht is beter geschikt voor het bereiden op meerdere inschuifhoogtes tegelijk.
 8. Temperatuurregeling oven. Een bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is.