Wil jij de beste inbouw combi-oven van 2025? Zoek niet verder! We hebben vele exemplaren uitgebreid onderzocht en getest, en daar is de volgende lijst uit ontstaan. Om de beste combi-ovens van 2025 te achterhalen hebben wij gekeken naar verschillende eigenschappen die een combi oven moet hebben.
Zo hebben wij onder andere gekeken naar de bereidingskwaliteit, de functies, reinigingsmethode, maximale temperatuur, de prijs en de kwaliteit van verschillende apparaten. Daarnaast hebben we gekeken naar de beoordeling door klanten, zo garanderen wij een lijst met de beste nieuwe inbouw combi-ovens van 2025!
De ETNA CM450RVS is een veelzijdige combi oven die veel opties biedt voor het bereiden van gerechten. Je kunt er een appeltaart in bakken, een maaltijd opwarmen of een groot stuk vlees garen. Met turbo hetelucht kun je op meerdere niveaus tegelijk bakken, wat super handig is als je voor een grotere groep kookt. De oven heeft geen draaiplateau, waardoor er meer ruimte is voor de meegeleverde XL bakplaat of andere grote schalen.
Met de ontdooifunctie kun je bevroren etenswaren ontdooien zonder dat ze opwarmen, zodat je snel kunt beginnen met koken. De oven heeft 13 automatische programma's, waardoor je makkelijk de juiste instellingen kunt kiezen voor jouw gerecht. Door de bereidingskwaliteit middenklasse heb je meer mogelijkheden voor het maken van verschillende gerechten.
De oven is redelijk gemakkelijk te bedienen dankzij het middenklasse gebruiksgemak. Een ander voordeel is de led lamp in de oven die de hele levensduur meegaat en niet vervangen hoeft te worden. Het enige minpunt is dat de oven geen zachtsluitende deur heeft. Voor de rest is deze combi-oven een goede keuze voor in de keuken.
De ATAG BCM4692C is een oven die heel wat mogelijkheden biedt. Deze oven heeft verschillende standen waarmee je gerechten klaarmaakt. Met de grill geef je een macaronischotel een krokante kaaslaag en met de pizzastand krijgt je zelfgemaakte pizza een krokante bodem. Een handig kenmerk is de zacht sluitende deur die uit zichzelf dichtgaat wanneer hij op 20 graden staat. Blijft de deur op 20 of 80 graden staan, dan houdt hij deze stand vast.
Het schoonmaken gaat makkelijk dankzij Aqua Clean. Dit reinigingssysteem weekt vuil los met stoom nadat je water hebt toegevoegd aan de oven. Je veegt daarna gewoon het overgebleven vocht weg met een doekje. De oven heeft ook een topklasse bereidingskwaliteit, waardoor je veel mogelijkheden hebt voor het maken van gerechten.
Een groot pluspunt van deze oven is dat je kunt kiezen uit 127 automatische programma's. De oven selecteert dan zelf de juiste instellingen voor jouw gerecht. Let wel op dat de oven geen telescopische rails heeft. Dit betekent dat je voorzichtig moet zijn bij het uithalen van je gerecht om te voorkomen dat je je brandt.
De Miele H 7140 BM is een veelzijdige combi oven die gerechten gelijkmatig verwarmt zonder draaiplateau. Hierdoor kun je grote rechthoekige ovenschalen gebruiken voor een familieschotel. Met 7 vermogensstanden en een maximaal vermogen van 1000 watt warmt je maaltijd supersnel op. Voor ontdooien gebruik je gewoon de lagere stand van 80 watt of de speciale ontdooistand.
Deze oven heeft een inhoud van 43 liter, wat hem geschikt maakt voor een grote lasagne of zelfs een hele kip. Met een minimale temperatuur van 30 graden Celsius is de oven perfect voor langzaam garen van vlees. Let op dat de ovendeur horizontaal opent, dus plaats hem niet te hoog in je keukenkastje.
Een handige extra is de bediening op afstand via de Miele@home app op je smartphone of tablet. Zo kun je de oven controleren en aansturen, ook als je niet in de keuken bent. Het ontwerp zonder draaiplateau zorgt dat je de volledige ruimte kunt benutten voor je gerechten.
Een inbouw combi-oven is een oven met magnetronfunctie die je inbouwt in je keuken. Door hem in te bouwen, vormt hij een geheel met de rest van je keuken. Het grote voordeel van dit type oven is dat je twee apparaten krijgt voor de prijs van één. Je hebt alle mogelijkheden van een reguliere oven, maar dan gecombineerd met het gemak van een magnetron. Als oven kan je ermee bakken, braden en grillen, en met de magnetron functie kun je ook opwarmen en ontdooien.
Bonusfeitje: combi-ovens zijn alleen als inbouwexemplaren beschikbaar. Als je een vrijstaande oven wilt die ook een magnetronfunctie heeft, moet je zoeken naar een combi magnetrons. Een combi magnetron is over het algemeen kleiner en goedkoper. Je kunt ook kiezen voor een inbouw combimagnetron, als dat je voorkeur heeft.
Met deze apparaten kan je de ene avond een heerlijke lasagne bakken, en de volgende dag lekker makkelijk een kant-en-klaar maaltijd opwarmen. Je kunt hieronder lezen wat de voordelen zijn van een inbouw combi oven.
Het plaatsen is makkelijker dan je zou denken! Hier hoef je geen monteur voor in huis te halen. Het is natuurlijk fijn als de installatie gratis bij de levering is inbegrepen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Voor je aan deze eenvoudige klus begint, zijn er wel een paar punten waar je op moet letten.
Er zijn ovens en nissen in verschillende maten. Zorg ervoor dat de grootte van je nis overeenkomt met de afmetingen van je nieuwe oven. Hier zijn standaard maten voor. De nishoogte en de hoogte van een inbouw oven zijn altijd 45 cm of 60 cm.
Controleer of je oven genoeg ventilatieruimte heeft. In de gebruiksaanwijzing vind je hoeveel ruimte hij nodig heeft.
Afhankelijk van waar je jouw combi-oven gaat plaatsen, kan de soort deur erg belangrijk zijn. De meeste combi-ovens hebben een kanteldeur, wat onprettig en zelfs gevaarlijk kan zijn als je de oven in de hoogte plaatst. Voor dat soort situaties zijn er ook combi-ovens met zwenkdeuren of met een hide & slide systeem.
Als je de bovenstaande punten hebt goed gecontroleerd kan je gaan beginnen. Met de volgende 3 simpele stappen, bouw je binnen mum van tijd jouw nieuwe oven in.
Schroef het oude product los. Hiervoor maak je de oven of magnetron open, en verwijder je de schroeven links en rechts aan de binnenkant.
Verwijder je het oude product. Je kunt dit het beste met z’n tweeën doen. Je haalt de oude oven naar voren. Wees hier wel voorzichtig mee, want het is een zwaar apparaat en hij kan scherpe randen hebben. Houd er ook rekening mee dat je de stekker nog los moet koppelen.
Plaats je nieuwe combi-oven. Doe allereerst de stekker van het nieuwe apparaat in het stopcontact. Daarna plaats je de oven in de nis. Zet hem netjes in het midden, zodat hij goed is uitgelijnd met de rest van jouw keuken. Ten slotte schroef je hem vast aan de linker- en rechter binnenkant van de oven.
Als je op het punt staat een nieuwe inbouw combi-oven aan te schaffen, zit je mogelijk nog met een aantal vragen. Waar moet je allemaal aan denken? Hoeveel liter inhoud heb je nodig? Hoe belangrijk is de nishoogte? Welke functie kan je niet missen? En voor welke kleur ga je?
Het is namelijk een belangrijk apparaat, prominent in de keuken, die je misschien wel dagelijks wenst te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat je een oven koopt die geschikt is voor jou, hebben wij een lijst gemaakt met de punten waar je op kunt letten. Zo maak je gemakkelijker een keuze.
Als je een inbouw combi-oven gaat kopen, heb je wellicht al een nis in je keuken waar hij in komt te staan. Er zijn nissen en inbouw-ovens van verschillende groottes. Zorg er daarom voor dat je een combi-oven uitzoekt die geschikt is voor jouw nis. Hiervoor meet je de nishoogte- breedte- en diepte op.
De inhoud van combi-oven verschilt per apparaat. De inhoud wordt altijd aangegeven in liters. Ze zijn er in 3 maten: klein (25 tot 50 liter), normaal (50 tot 70 liter) en groot (70+ liter). Als je met een groot gezin bent of graag een uitgebreid menu op tafel zet, is een oven met een grote inhoud geschikt voor jou. Als je een klein huishouden hebt of je niet zo’n avontuurlijk bakker bent, is een oven met een kleinere inhoud ook goed. Vaak wordt de grootte van een inbouwoven echter bepaald door de grootte van je nis. Je doet er goed aan om daar als eerst naar te kijken.
Je koopt dit type oven waarschijnlijk omdat je graag bepaalde gerechten wilt maken. Wees je er wel bewust van welke functie jij denkt nodig te hebben. Bij een functie van een combi-oven moet je denken aan onder andere boven- en onderwarmte, grill, hete lucht, magnetron, pizzastand en stoom. Voor je een nieuwe oven aanschaft, doe je er goed aan om te inventariseren welke functies je denkt te gaan gebruiken, en kies voor een product die die functies biedt.
Vaak ligt de maximale oventemperatuur ergens tussen de 230 en 300 graden. Voor de meeste gerechten is een temperatuur van 180 of 200 graden goed genoeg. Maar als je een iets avontuurlijkere bakker bent, kan een hogere temperatuur ook erg van pas komen.
De bereidingskwaliteit van combi ovens zegt iets over de kwaliteit waarmee hij je eten gaart en verhit. Ze zijn beschikbaar in basisklasse, middenklasse of topklasse. Uiteraard is een product van topklasse van beter kwaliteit, maar houd er wel rekening mee dat je prijs van deze producten ook hoger zijn.
Steeds meer combi-ovens zijn zelfreinigend, een functie die jou een hoop werk kan schelen! Hier zijn verschillende methodes voor. De eerste is pyrolyse, hierbij verwarmt de oven tot ongeveer 500 graden, waardoor alle resten verbranden tot as. Je hoeft alleen nog het as weg te vegen. Een tweede vorm is katalyse. Katalytische wanden zorgen ervoor dat het vet dat op de wanden komt boven de 200 °C verbrandt. Je hoeft alleen nog de bodem, deur en roosters schoon te maken. Ook zijn er ovens waarvan de wanden een coating hebben gekregen, hierdoor koeken etensresten minder makkelijk aan. Ten slotte is er hydrolyse, hierbij wordt stoom gebruikt om het vuil los te maken. Je hoeft er alleen nog maar een doekje doorheen te halen. Kies voor het type reinigingsmethode dat bij jou past.
Keukens hebben allemaal een andere look and feel. Afhankelijk van de stijl in je keuken, kan de kleur van je oven een groot verschil maken. Ze zijn beschikbaar in zwart en zilver. Kies voor een oven in de kleur die het beste aansluit op jouw keuken.