Inbouw oven

Meer weten over inbouw ovens? Hier ben je aan het juiste adres! Op onze website vind je alles wat je moet weten, zoals wat de beste inbouw oven van het jaar 2024 is, hoe je hem plaatst in je keuken en waar je op moet letten als je er een wilt kopen.

Beste inbouw oven van 2024

1

Etna CM751ZT

2

Bosch HBA534BS0

3

AEG BES33101ZM

4

Siemens CM676GBS1

5

Siemens CM676G0S6

Laatste update: 21 november 2024

Beste inbouw oven van 2024

1

Etna CM751ZT

2

Bosch HBA534BS0

3

AEG BES33101ZM

4

Siemens CM676GBS1

5

Siemens CM676G0S6

Laatste update: 21 november 2024

Foto van Yannick
Yannick

Expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inbouwoven is een oven die in je keuken wordt verwerkt.
  • Inbouwovens zien er niet alleen mooi uit, maar nemen ook minder plek in beslag dan een vrijstaande oven.
  • Let altijd goed op de nishoogte, -breedte en -diepte!
  • De beste inbouw oven is de Etna CM751ZT

Wat is een inbouw oven

Een keuken is eigenlijk niet compleet zonder oven. Taarten bakken, groentes roosteren, pizza’s verwarmen, je doet allemaal het beste met een oven. Bij het uitzoeken van een oven, kiezen steeds meer mensen voor een inbouwoven. Inbouwovens zien er namelijk niet alleen mooi uit, maar nemen ook minder plek in beslag dan een vrijstaande oven.

Maar wat is een inbouwoven precies? Een inbouwoven is een oven die in je keuken wordt verwerkt, vaak onder een aanrecht, in een keukenkastje of in een kookeiland. Hierdoor heb je dus minder losse apparaten in de keuken staan. Het grote voordeel aan een inbouwoven is dat het apparaat een geheel vormt met de rest van je keuken. Dit geeft al snel een nettere en strakkere uitstraling.

De beste inbouw oven van 2024

Ben jij opzoek naar een nieuwe inbouwoven? Daarmee helpen wij je graag verder! In de onderstaande lijst vind je de beste ovens van 2024. Deze selectie hebben wij speciaal voor jou gemaakt op basis van verschillende criteria, zoals prijs, bereidingskwaliteit, functionaliteiten, grootte en reinigingsmethode. We hopen dat je iets ziet dat bij jou past!

1

Beste inbouw oven

Voordelen Nadelen
Inbouw
Solo oven
Grote inhoud
Basisklasse gebruiksgemak
De Bosch HBA534BS0 is een inbouw solo oven. Hij is zilver en Bosch HBA534BS0 heeft een netto inhoud van: 71 l. Deze solo oven is 59,5 cm hoog, 59,4 cm breed en 59,5 cm hoog.

Bereid met 3D hetelucht meerdere gerechten tegelijk in de Bosch HBA534BS0. Op 3 niveaus verspreidt de warmte gelijkmatig, zodat alle 3 de gerechten goed garen. De oven heeft 7 verwarmingsmogelijkheden, waaronder gelijktijdige boven- en onderwarmte en een pizzastand. Met gelijktijdige boven- en onderwarmte bak je taarten en gebak. Met de pizzastand bereid je een pizza met een knapperige korst en bodem. De achterwand is katalytisch, wat inhoudt dat hij vet en vuil absorbeert en dit bij een temperatuur van 200 graden Celsius verbrandt. Je hoeft de achterwand dus niet te reiningen.
2
Voordelen Nadelen
Inbouw
Solo oven
Grote inhoud
Basisklasse gebruiksgemak
De AEG BES33101ZM is een inbouw solo oven. Hij is zilver, zwart en AEG BES33101ZM heeft een netto inhoud van: 72 l. Deze solo oven is 58 cm hoog, 59 cm breed en 58 cm hoog.

De AEG BES33101ZM is geschikt voor echte bakliefhebbers die vaak grote hoeveelheden koekjes of taarten bakken. Deze inbouw oven heeft namelijk een extra grote binnenruimte en een meegeleverde bakplaat die 20% groter is dan een reguliere bakplaat. Daarnaast heeft de oven 5 inschuifhoogtes zodat je gemakkelijk meerdere gerechten tegelijk klaar maakt. De hetelucht verspreidt zich gelijkmatig door de oven, zodat je zeker weet dat je baksels gaar uit de oven komen. Ook voor het bereiden van pizza's is deze oven geschikt. De pizzastand zorgt namelijk voor een knapperige korst en krokante bodem.
3
Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Topklasse gebruiksgemak
Topklasse bereidingskwaliteit
Zelfreinigend
Duur
Weinig inhoud
De Siemens CM676GBS1 is een inbouw combi oven. Hij is zwart en Siemens CM676GBS1 heeft een netto inhoud van: 45 l. Deze combi oven is 45,5 cm hoog, 59,5 cm breed en 45,5 cm hoog.

Het is soms best puzzelen om de goede bereiding voor jouw gerecht te vinden. Gelukkig is het instellen van de Siemens CM676GBS1 heel gemakkelijk. Geef aan wat je wilt maken en de oven weet welk systeem er nodig is. Hij maakt een keuze uit bereiden met hetelucht, bovenwarmte, onderwarmte of de oven gebruikt een combinatie van al deze functies. Houd je liever precies grootmoeders recept aan om die perfecte appeltaart te bakken? Stel dan alles gewoon zelf in. Het schoonmaken van de oven is dankzij de pyrolysefunctie erg eenvoudig. Vuil wordt omgezet in as zodat je alleen de as uit de oven hoeft te vegen.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Inbouw
Solo oven
Grote inhoud
Basisklasse bereidingskwaliteit
Basisklasse gebruiksgemak
De ETNA OM270ZT is een inbouw solo oven. Hij is zwart en ETNA OM270ZT heeft een netto inhoud van: 70 l. Deze solo oven is 59,5 cm hoog, 59,5 cm breed en 59,5 cm hoog.

De ETNA OM270ZT is een inbouw oven voor thuiskoks. De turbo heteluchtfunctie verwarmt de oven gelijkmatig op. Hierdoor bak je zonder problemen op meerdere niveaus. Dankzij de 5 insteekniveaus met zijrekjes schuif je de bakplaat op het juiste niveau. Ook haal je de bakplaat met koekjes zo makkelijk uit de oven. Met de timer zie je precies wanneer je gerecht klaar is. Dankzij de wanden met coating koeken etensresten minder snel aan. Handig, want zo maak je deze oven gemakkelijk met de hand schoon.
5
Voordelen Nadelen
Inbouw
Combi oven
Topklasse bereidingskwaliteit
Duur
Weinig inhoud
De ATAG BCM4611C is een inbouw combi oven. Hij is zilver en ATAG BCM4611C heeft een netto inhoud van: 50 l. Deze combi oven is 46 cm hoog, 60 cm breed en 46 cm hoog.

Je maakt je gerechten klaar in de ATAG BCM4611C met verschillende standen. Zo geef je met de grill je macaronischotel een krokante laag kaas. Jouw zelfgemaakte pizza krijgt een krokante bodem dankzij de pizzastand. De deur van de inbouw oven gaat voorzichtig dicht dankzij de zacht sluitende deur. Deze deur sluit uit zichzelf wanneer deze open staat op 20 graden. Staat de deur open op 20 en 80 graden, dan blijft de deur in de gekozen stand open staan. Na het bakken maak je de oven weer schoon dankzij Aqua Clean. Je voegt water toe aan de oven en weekt zo vuil los met stoom. Het vocht dat overblijft veeg je weg met een doekje.

Inbouw oven kopen: waar let je op

Een inbouw oven is natuurlijk geen aankoop die je al te vaak wilt maken. Daarom is het goed om je van tevoren goed te verdiepen in wat je precies nodig hebt en waar je allemaal op moet letten. Ben jij opzoek naar een nieuwe inbouw oven? Loop dan het onderstaande lijstje vooraf goed door.

Soort deur inbouw oven

Het tweede waar je alert op moet zijn, is de soort deur van de inbouwoven. De meeste ovens hebben een draaideur of een openslaande klep. Als je je oven hoger plaatst, kan de openslaande klep best in de weg zitten en is een oven met een draaideur wellicht een betere optie voor jou. Let daarbij wel op of de deur naar links of rechts opent, afhankelijk van de indeling van jouw keuken kan dat een groot verschil in gemak maken. Een openslaande klep kan bijvoorbeeld weer handiger zijn als je de oven laag plaatst, bijvoorbeeld onder je kookplaat.

Functionaliteiten

Tegenwoordig kunnen ovens veel meer dan alleen bakken. Voor de je knoop doorhakt voor een specifieke oven, doe je er goed aan om je te verdiepen in de verschillende functionaliteiten van een inbouwoven, en of je die wel of niet gaat gebruiken. Denk hierbij aan functies zoals grill, bovenwarmte, onderwarmte, hetelucht, pizzastand, maar ook een stoomfunctie. Door dit goed in kaart te brengen voorkom je dat je strakjes iets mist, of te veel betaalt voor iets wat je niet gebruikt.

Bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit geeft aan hoe goed de inbouwoven is in het bereiden van jouw gerechten en maaltijden. De bereidingskwaliteit wordt bepaald door de volgende aspecten: het aantal automatische programma’s, type ovenfuncties, stoomfunctie, sensoren, minimale- en maximale temperatuur, snel voorverwarmen, type hetelucht en temperatuurregeling. Als een inbouwoven voldoet aan 70% van deze specificaties, valt hij onder de topklasse. Bij 50% spreken we van een inbouwoven van middenklasse, en bij minder dan 50% van basisklasse.

Formaat inbouw oven

Voor je een inbouwoven aanschaft, moet je goed kijken naar de afmetingen van de nis in je keuken. Er zijn 2 standaard inbouwhoogtes voor ovens, 45 en 60 centimeter. De nisbreedte valt tussen de 55 en 60 centimeter, en de nisdiepte ligt altijd rond de 55 centimeter.

Kosten

De prijs van een goede inbouw oven ligt ergens tussen de 700 en 2000 euro, dit is fors aan de prijs. Een hogere prijs kan een indicatie zijn voor betere kwaliteit, maar dat gaat niet altijd op. Kies een oven met de functies waarvan jij acht dat deze nodig zijn in de oven.

Aansluiting

Heb je in jouw keuken en gasaansluiting of heb je juist een stopcontact vlakbij je nis zitten? Dit bepaalt of je voor een elektrische- of gasoven moet gaan. Ga je voor een elektrische oven? Ga dan ook van tevoren na of de oven op een aparte groep gezet moet worden, en of dat mogelijk is in jouw keuken.

Afmetingen inbouw oven bepalen

De grootte van de nis in je keuken is o-zo belangrijk bij het kopen van een nieuwe inbouwoven. Daarom is het van groot belang om de nis van tevoren goed om te meten. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder!

Stap 1: met je nishoogte

Je meet de nishoogte door de onderkant tot de bovenkant van de nis te meten. Is je nis niet leeg? Meet dan het kastje ernaast of je huidige inbouwoven op. Ovens hebben een standaard hoogte van 45 of 60 centimeter.

Stap 2: meet je nisbreedte

Meet vanaf de linkerkant tot de rechterkant van de nis. Je weet nu hoe breed jouw nieuwe inbouwoven mag zijn. De standaard nisbreedte valt tussen de 55 en 60 centimeter. Staat je huidige apparaat nog in de nis? Meet dan het kastje zelf of de oven op.

Stap 3: meet je nisdriepte

Zet de rolmaat op het achterste punt in je nis en trek hem naar het begin van je nis toe. Dit is de diepte van jouw nis. Staat je oven in de nis? Probeer dan de diepte van je keukenkastje op te meten. De standaard nisdiepte ligt rond de 55 centimeter.